Liettuan maajoukkue on kutsunut maan kaikkien aikojen pelaajat Dainius Zubrusin ja Darius Kasparaitisin mukaan huhtikuun 28. päivä alkaviin I-divisioonan MM-kisoihin.

Viime keväänä IB-divisioonan MM-kisoissa Liettuan maajoukkueessa debytoinut 46-vuotias Kasparaitis ei ainakaan vielä tiedä, osallistuuko hän Kazakstanissa pelattavaan turnaukseen.

– Pidän maajoukkueen tunnelmasta. Meillä on kaikki mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Oloni on hyvä. Minut kutsuttiin maajoukkueeseen, mutta tiedättekö mitä? Olen kohta 47-vuotias ja se ikä tuntuu jo. Tällä hetkellä en voi vielä antaa varmaa vastausta, että liitynkö joukkueeseen, 863 NHL-ottelua pelannut kiekkoikoni kertoi Allhockey.ru -sivustolle.

Kasparaitis lopetti ammattilaisuransa kauteen 2009-10, jolloin hän pelasi KHL:ssä Pietarin SKA:n riveissä.

Venäjän ja Neuvostoliiton maajoukkueesta tuttu puolustajalegenda on pelannut uran päättymisen jälkeen kuuden kauden aikana yhteensä kahdeksan ottelua Liettuan pääsarjassa, jotta hän saisi edustusoikeuden Liettuan maajoukkueeseen.

Liettuan historian toinen NHL-pelaaja, 40-vuotias Zubrus päätti uransa vuoden 2016 Stanley Cup -finaaleihin, jolloin hänen edustama San Jose Sharks hävisi Pittsburgh Pengunsille.

Järkälemäinen hyökkääjä pelasi NHL-urallaan hurjat 1293 ottelua tehopistein 228+363=591.

Zubrus pelasi Kasparaitisin tapaan viime keväällä IB-divisioonan MM-kisoissa. Mies summasi viidessä ottelussa tehopisteet 0+6. Liettua voitti turnauksessa kaikki ottelut ja nousi sen ansiosta tämän kevään I-divisioonan MM-kisoihin.