ESPOO. Kokenut Michelle Karvinen nousi upealla tavalla Naisleijonien sankariksi, kun suomalaisjoukkue marssi kotikisoissa vaikeuksien jälkeen välieriin.

Altavastaajana peliin lähtenyt Tshekki piinasi Suomea pitkään – ja joukkue karkasi jo toisessa erässä johtoon. Sen jälkeen kaukalossa nähtiin yhden naisen show – Karvinen käänsi pelin kotijoukkueelle upeille otteillaan.

Tehot 1+2 iskenyt Karvinen oli rakentamassa kaikkia Suomen maaleja 3-1-voitossa. Erityisen upea esitys nähtiin voittomaaliin: hyökkääjä huijasi koko Tshekin pakistoa ja namutteli ketjukaveri Susanna Tapanin upealla esityöllä lähes varmaan maalipaikkaan.

Ei ole ihme, että pelin jälkeen ykköspuheenaihe oli Karvinen. Peliä vierestä seurannut Riikka Sallinen oli jo aiemmin kisoissa hehkuttanut Karvista ”maailman parhaana hyökkääjäksi”. Nyt konkarin on helppo pysyä lausunnossaan.

– Olen itse ollut sitä mieltä jo monta vuotta, että siinä on yliverto pelaaja, jos mietitään taitopuolta. En usko, että edes miesten puolella on kovin montaa tuollaista kiekkovirtuoosia, Sallinen virnistää Leijonat.comille.

Kokenut leijonalegenda on pelannut jo tovin Karvisen ketjukaverina. Konkari tietää siis, mistä puhuu. Tanskassa syntyneen huippuhyökkääjän pelinopeus ja taito korostuvat kovissa paikoissa.

– Ihan huikea pelaaja. Nautin kyllä jokaisesta sekunnista hänen kanssaan pelaamisesta. Siinä on kaikki osa-alueet kunnossa – jos sentterinä pystyn vaikuttamaan, pyrin aina pelaamaan kiekkoa hänelle, Sallinen virnistää.

Myös tähtivahti Noora Räty ihasteli tutun hyökkääjän otteita. Maalilta oli mukava seurata, kuinka laituri käänsi otteillaan pelin kotijoukkueelle.

– Hän nousi omalle tasolleen, kun oli panosta. Näkee, että isot pelaajat syttyy, kun pelataan jostain, Räty tunnelmoi.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

”Luovuutta riittää”

Päävalmentaja Pasi Mustosen kertoo, ettei yllättynyt joukkueen kärkinimen tasonnostosta. Karvinen loukkaantui Kanada-pelissä. Se ei enää torstaina haitannut menoa.

– Täysin ylivoimainen hyökkääjä. Koko kenttä pelasi upeasti, mutta Michelle oli homman kapellimestari. Onhan noita suorituksia aika hieno katsoa.

Valmentaja paljastaa käyneensä suoran keskustelun Karvisen kanssa jo Kanada-pelin jälkeen. Pelissä tullut kolhu mietitytti kokenutta käskijää.

– Tämän aisti jo aiemmin viikolla. Michelle sanoi jo tiistaina tulleen kolhun jälkeen, että ”don’t worry Pasi, I will be ready”, Mustonen kertoo.

Englantia ja ruotsia joukkueen matkassa puhuva Karvinen on ammatiltaan graafinen suunnittelija. Räty naureskelee, että luovuus näkyy myös kiekkojoukkueen mukana.

– Hän on sellainen hippiartisti. Huipputyyppi, jolla riittää luovuutta. Hän on taiteilija sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Varmasti yksi maailman parhaista pelipaikallaan, Räty kiteyttää.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Leijonien tähtihyökkääjä ei puhu suomea – kielimuuri ei haittaa: ”Joku kuiskii aina korvaan”

LUE MYÖS: Hyppy eliittiin! Leijonien ilopilleri hurmaa MM-kisoissa – ”Eväät aivan maailman huipulle”

LUE MYÖS: Suomen Jaromir Jagr? Kokenut leijonatähti ällistyttää MM-jäillä – ”Upea esikuva”

LUE MYÖS: Suoraa tekstiä! Kokenut leijonatähti Michelle Karvinen huolissaan suomalaisesta kiekosta: ”Emme voi vain odottaa!”

Ilari Isotalo, Espoo
Twitter: @IlariIsotalo