Jatkuuko ällistyttävä ura? Leijonien supertähti pohtii tulevaisuuttaan: ”Jos nyt pitäisi sanoa, en jatka”

© Kuva: Ilari Isotalo

ESPOO. Kokenut Riikka Sallinen osoitti 45-vuotiaana olevansa yhtä todellinen supervahvistus Naisleijonille.

Joukkueen ykkössentteri pelasi upeat kisat, kun Suomi marssi sensaatiomaisesti MM-hopealle. Turnaus oli kotijoukkueelta sensaatio – silti kisojen jälkeen päällimmäisenä oli ristiriitainen tunnelma. MM-kulta oli enemmän kuin lähellä.

– Me olimme voittaneet, mutta emme voittaneet. Kyllä se vähän ikävän maun. Mutta sille ei voi oikein mitään. Ja tässä on paljon todella hyviä asioita sekä suomalaiselle että kansainväliselle kiekolle. Juuri nyt ei tunnu voitetulta mitalilta, mutta kyllä tämä on kuitenkin upea juttu, Sallinen summaa Leijonat.comille.

Naisleijonat loi Espoossa buumin, jota ei olla naiskiekossa vielä koskaan nähty. Se antaa finaalin pettymyksestä huolimatta melkoiset eväät tulevaisuuteen.

– Jos täällä on ollut tyttöjä kisoja paikan päällä tai telkkarista, kyllähän tämä vie mennessään, jos on edes hieman jääkiekosta kiinnostunut. Tämä on ollut aivan upeaa. Toivottavasti tämä sytyttää lisää ja antaa pienille tytöille sellaisen kipinän, että tuolla minäkin haluan olla.

MM-turnaus nousee Sallisen omalla uralla ikimuistoisimpien kokemusten joukkoon. Se on paljon sanottu – Sallinen on ehtinyt pelata arvokisoissa 90-luvun ensimmäisistä MM-kisoista lähtien.

– Nämä merkitsevät paljon, mutta en edes tajunnut, että näin voivat olla näin uskomaton tapahtuma. Olympialaiset ovat hieno tapahtuma, mutta kyllä täällä yleisön tuki antoi mielettömästi energiaa ja voimia. Olen todella kiitollinen, että olen saanut olla täällä.

Jatkuuko upea ura?

Mutta nähdäänkö Sallinen vielä maajoukkueessa? Kokenut supertähti on pelannut ensimmäiset maaottelunsa jo 80-luvulla. Sen myötä sosiaalisessa mediassa on jo spekuloitu, loppuiko MM-finaaliin ällistyttävä ura.

– Mä annan ajan kulua. Ja teen päätökset vasta sitten, Sallinen kommentoi.

Kyse on koko peliuran jatkosta. Kokenut sentteri naureskelee, ettei halua itse päättää oman maajoukkueuransa jatkosta.

– Olen sanonut, että maajoukkueessa pelaaminen on asia, jota ei itse päätetä. Jos pelaa seurajoukkueessa hyvin, kutsu tulee aina sen mukaan, konkari lisää.

Viime vuosien otteet ovat olleet sellaisia, ettei ainakaan peliesityksien vuoksi Sallinen tipu hevillä vielä maajoukkueesta. Konkarin oma päätös kuullaan varmasti pienen pohdinnan jälkeen.

– Jos pitäisi nyt sanoa, en jatka. Mutta annan itselleni pienen mahdollisuuden. Jos kipinä löytyy, sitten voin jatkaa, Sallinen pohtii.

LUE MYÖS: Yle: Näin suuri rahapalkkio Naisleijonien pelaajille annettiin MM-hopeasta – vielä pitkä matka miesten summiin!

LUE MYÖS: Fanit tylynä: Suomelta ryöstettiin MM-kulta väärällä tuomiolla – ”Täysi farssi”

LUE MYÖS: Kauan siinä kesti: Tässä IIHF:n perustelu Naisleijonien hylätylle maalille

LUE MYÖS: Rajuja syytöksiä! Leijonien Pasi Mustonen lyttää MM-kisojen tuomaritoiminnan: ”Salaseura”

LUE MYÖS: Naisleijonille sataa sympatiaa – kaikkien aikojen parhaan pelaajan mielipide räjäytti kommenttivyöryn: ”Sydäntäsärkevää!”

Ilari Isotalo, Espoo
Twitter: @IlariIsotalo

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!