Liigassa kuohuu, vaikka kausi 2018-19 on ollut jo päivän verran paketissa. Sesonki päättyi HPK:n juhliin, kun Jämsänkosken oma tähti Markus Nenonen ratkaisi Suomen mestaruuden Kärppiä vastaan joukkueiden seitsemännen ottelun ensimmäisessä jatkoerässä ylivoimalla.

Erikoistilanne oli seurausta oululaisten Aleksi Heponiemen korkeasta mailasta. Näet tapauksen täältä kohdasta 3.35 alkaen.

Kuten videolta näkee, huitoo Heponiemi itsekin kädellä viitaten siihen, että naamaan osui joku muu kuin hänen mailansa.

Suomikiekon suurlupaus sai kuitenkin 2+2-minuuttia – ja lopulta syyttä. Todellisuudessa Heponiemi nimittäin ei ollut se, joka huitaisi Kerhon Niklas Frimania mailalla naamatauluun.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myönsi Ylen mukaan, että oikeasti Frimanin kasvoihin osui joukkuekaveri Niclas Luceniuksen maila. Tuomio oli katastrofaalinen.

– Olen katsonut kaikki kuvakulmat useampaan kertaan ja hidastuksina. Niiden perusteella näyttää siltä, että se on Luceniuksen maila, joka osuu Frimaniin, Rönn kertoi.

– Kolme mailaa on ristissä, ja myös Heponiemen maila on pään korkeudella. Kyllä niistä kuvista sen käsityksen saa, että Luceniuksen maila osuu Frimania päähän.

Suomessa säännöissä on erikoinen sudenkuoppa. Tilannetta ei voitu tarkastaa jälkikäteen, koska täällä sääntöjen mukaan videoita voi tarkastella vain maalitilanteissa.

Väärä vihellys koitui kohtalokkaaksi, kun HPK rokotti seuranneesta ylivoimasta. Toki Kerho olisi voinut voittaa, vaikka tuomio olisi jäänyt viheltämättä.