KOSICE. 18-vuotias Kaapo Kakko on varastanut ilmiömäisellä tavalla show’n MM-kisoissa.

Otteet ovat olleet vakuuttavia. Leijonien sensaatio on piinannut otteillaan koviakin NHL-tähtiä. Sen myötä sekä Suomessa että kansainvälisesti on herännyt jo melkoinen Kakko-buumi.

Mutta miksi Kakko loistaa? Leijonat.com nostaa esille kolme syytä Kakon huippuotteille.

Kolme syytä Kakon loistolle:

1. Pelurin luonne

Kakkoa ja monta supertähteä yhdistää yksi näkyvä seikka: he suhtautuvat koviinkin peleihin kuin pilke silmäkulmassa. Kakko tuntuu pelaavan MM-kisoissakin ilman paineita.

Se näkyy jäällä. Nuorukainen uskaltaa kokeilla rohkeita ja yllättäviä asioita. Ja se tuottaa tulosta – junnun saadessa kiekon vastustaja joutuu aina liemeen – koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu.

2. Maaginen luistelu

Katsokaa Kakon terän käyttöä! Pelkästään Kanada-pelin avausmaali oli nuorukaiselta ällistyttävä taidonosoitus. Vastustaja rikkoi, mutta Kakko pystyi liukumaan taitavasti maalipaikkaan ja iskemään kiekon ohi NHL-huippuvahti Matt Murrayn.

Kun liike on näin taloudellista ja sujuvaa, pääsee Kakko jatkuvasti myös riistämään kiekkoja vastustajalta. Se on välillä suorastaan herkullisen näköistä: kiekko lähtee jopa NHL-tähtien lavasta naurettavan helposti.

3. Rytminvaihtelu ja kiekon suojaaminen

Kakko tuottaa eniten ongelmia vastustajalle, kun hän saa kiekon. Rytminvaihtelu ja kiekon suojaaminen ovat jo nyt tasolla, jolla pärjää varmasti NHL:ssä. Vaikka hyökkääjän ”salibandy-maila” on lyhyt, pystyy hän rytminvaihdoksillaan tekemään itselleen upealla tavalla tilaa.

Nuorukainen suojaa nyt jo kiekkoa vahvasti. Taustalla on pitkäjänteinen työ kesäisin. Kakko on treenannut jo useamman kesän NHL-tähtien kanssa – se näkyy kaukalossa.

LUE MYÖS: Hulvaton hetki! Humaltunut slovakialaisfani purki pettymystään vodkapullon kanssa: ”Kaapo Kakko”

LUE MYÖS: Miksi Kaapo Kakko on niin maaginen? Näin Leijonien huippupelaajat vastaavat

LUE MYÖS: MM-kisojen kuumin pyssy! Kaapo Kakko ällistyttää maagisilla otteillaan: ”Sitä syttyy näihin peleihin”

LUE MYÖS: Hurja mediarumba! Kaapo Kakko joutui kansainvälisen median pyöritykseen: ”Kysyntää riittää”

LUE MYÖS: Jäikö Kaapo Kakko -show näkemättä? Katso Leijonat-sankarin hattutemppu täältä

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo