Miksi Kaapo Kakko dominoi? Leijonasensaatio piinaa jopa NHL-supertähtiä – tässä kolme syytä

© Kuva: Ilari Isotalo
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

KOSICE. 18-vuotias Kaapo Kakko on varastanut ilmiömäisellä tavalla show’n MM-kisoissa.

Otteet ovat olleet vakuuttavia. Leijonien sensaatio on piinannut otteillaan koviakin NHL-tähtiä. Sen myötä sekä Suomessa että kansainvälisesti on herännyt jo melkoinen Kakko-buumi.

Mutta miksi Kakko loistaa? Leijonat.com nostaa esille kolme syytä Kakon huippuotteille.

Kolme syytä Kakon loistolle:

1. Pelurin luonne

Kakkoa ja monta supertähteä yhdistää yksi näkyvä seikka: he suhtautuvat koviinkin peleihin kuin pilke silmäkulmassa. Kakko tuntuu pelaavan MM-kisoissakin ilman paineita.

Se näkyy jäällä. Nuorukainen uskaltaa kokeilla rohkeita ja yllättäviä asioita. Ja se tuottaa tulosta – junnun saadessa kiekon vastustaja joutuu aina liemeen – koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu.

2. Maaginen luistelu

Katsokaa Kakon terän käyttöä! Pelkästään Kanada-pelin avausmaali oli nuorukaiselta ällistyttävä taidonosoitus. Vastustaja rikkoi, mutta Kakko pystyi liukumaan taitavasti maalipaikkaan ja iskemään kiekon ohi NHL-huippuvahti Matt Murrayn.

Kun liike on näin taloudellista ja sujuvaa, pääsee Kakko jatkuvasti myös riistämään kiekkoja vastustajalta. Se on välillä suorastaan herkullisen näköistä: kiekko lähtee jopa NHL-tähtien lavasta naurettavan helposti.

3. Rytminvaihtelu ja kiekon suojaaminen

Kakko tuottaa eniten ongelmia vastustajalle, kun hän saa kiekon. Rytminvaihtelu ja kiekon suojaaminen ovat jo nyt tasolla, jolla pärjää varmasti NHL:ssä. Vaikka hyökkääjän ”salibandy-maila” on lyhyt, pystyy hän rytminvaihdoksillaan tekemään itselleen upealla tavalla tilaa.

Nuorukainen suojaa nyt jo kiekkoa vahvasti. Taustalla on pitkäjänteinen työ kesäisin. Kakko on treenannut jo useamman kesän NHL-tähtien kanssa – se näkyy kaukalossa.

LUE MYÖS: Hulvaton hetki! Humaltunut slovakialaisfani purki pettymystään vodkapullon kanssa: ”Kaapo Kakko”

LUE MYÖS: Miksi Kaapo Kakko on niin maaginen? Näin Leijonien huippupelaajat vastaavat

LUE MYÖS: MM-kisojen kuumin pyssy! Kaapo Kakko ällistyttää maagisilla otteillaan: ”Sitä syttyy näihin peleihin”

LUE MYÖS: Hurja mediarumba! Kaapo Kakko joutui kansainvälisen median pyöritykseen: ”Kysyntää riittää”

LUE MYÖS: Jäikö Kaapo Kakko -show näkemättä? Katso Leijonat-sankarin hattutemppu täältä

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS