Suomen voittokulku Slovakian MM-kisoissa päättyi maanantaina, kun USA oli lopulta Leijonia parempi jatkoajan jälkeen 3-2.

Ottelu alkoi Leijonien kannalta murheellisesti USA-puolustaja Brady Skjein helpon oloisen laukauksen upottua Suomen maalia vartioineen Veini Vehviläisen selän taakse, kun kamppailu oli vanhentunut vain 50 sekuntia.

Vehviläisen iltapuhde synkkeni entisestään, kun USA:n tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau sai erän puolivälissä kiekon maaliin miinuskulmasta.

Avauserän lopulla Harri Pesonen teki erittäin tärkeän kavennusosuman ja erätauolle lähdettiin USA:n 2-1-johdossa.

Toiseen erään Suomi tuli selvästi piristyneenä ja lopulta Niko Ojamäki iski erän lopussa ylivoimalla 2-2-tasoituksen.

Kolmannessa erässä molemmilla oli omat paikkansa, mutta kumpikaan joukkue ei hyvistä yrityksistä huolimatta onnistunut ja kamppailussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla myös Suomella oli omat paikkansa, mutta USA:n ratkaisijaksi nousi lopulta Detroit Red Wingsin Dylan Larkin, jonka iskemä ratkaisuosuma syntyi ajassa 63.47.

Suomi nappasi ottelusta häviöstä huolimatta yhden pisteen ja johtaa edelleen lohkoaan pisteen erolla ottelua vähemmän pelanneeseen Saksaan.