KOSICE. Leijonafaneilla on selkeä mielipide Suomen ykkösmaalivahdista.

Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä pidetty gallup paljastaa, että Kevin Lankinen on kannattajien ykkösvalinta. Äänimäärä on selkeä: 85,4 prosenttia äänestäjistä oli sitä mieltä, että Lankinen on Suomen ehdoton ykköstorjuja.

Lankinen torjui peleissään voitot Kanadasta ja Slovakiasta. Hän oli vakuuttava molemmissa otteluissa ottaen varsinkin Kanada-pelissä tukun isoja koppeja.

– Lankinen ehdottomasti. Loistavat kaksi peliä takana ja mielestäni niillä näytöillä voisi vaikka loputkin peleistä pelata, eräs äänestäjä perustelee.

Muut vaihtoehdot saivat selvästi vähemmän ääniä. 8,7 prosenttia äänestäjistä piti Veini Vehviläistä Leijonien parhaana maalivahtina. Kärpistä tuttu huippuvahti torjui maanantain USA-pelissä. Vaikka ottelu oli vaikea, nosti Vehviläinen tasoaan varsinkin pelin edetessä.

Muut äänet menivät joko Jussi Olkinuoralle tai vaihtoehdolle, että Leijonat jatkaa turnaustaan tasa-arvoisella maalivahtitandemilla.

Suomen maalivahti Tanska-peliin selviää torstaiaamuna. Joukkue harjoitteli jo keskiviikkona uusin ketjuin. Kurkkaa tuoreet kokoonpanoviritelmät tästä.

Kuka on Sinusta Leijonien ykkösvahti? Hyppää kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Kokoonpanoon muutoksia! Leijonat treenasi uusin ketjuin – tässä tuoreet viritelmät

LUE MYÖS: Raju purkaus! Jukka Jalonen raivoaa MM-kisojen kurinpitofarssista: ”Meitä kustiin suoraan silmään”

LUE MYÖS: Leijonien aamujäiltä ikäviä uutisia: loukkaantunut NHL-vahvistus sivussa!

LUE MYÖS: Miten MM-kisojen kohu syntyi? Leijonien kurinpitofarssin taustalla tuttu Liiga-pomo – ”Yritin soittaa hänelle”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo