KOSICE. Leijonien pirteintä osastoa avauspeleissä ollut Arttu Ilomäki palaa yhden huilipelin jälkeen Suomen kokoonpanoon, kun joukkue kohtaa torstaina Tanskan.

Joukkueen yllätysnimi ehti aloittaa kisansa upealla tavalla: Kanadaa vastaan tehot 1+1 nakuttanut kiekkotaituri tippui USA-pelissä katsomoon rotaation takia.

Keskiviikkona Ilomäki treenasi jälleen tuttuun Niko Ojamäen ja Toni Rajalan keskellä. Torstaina vahvistettiin, että kolmikko on Leijonien ykkösketju Tanska-pelissä. Samalla hyökkääjä otti paikkansa Leijonien toisesta ylivoimasta. Vastuuta on tarjolla siis runsaasti.

– Energiat ovat tapissa. Kun käsky käy, pitää jäälle jättää kaikki, Ilomäki virnistää Leijonat.comille.

27-vuotiaan kiekkotaiturin matka Leijonissa on hieno tarina. Ilomäki ei ollut alkukeväällä pelannut vielä koskaan A-maaotteluita. Lukosta tuttu hyökkääjä nousi hieman yllättäen ensimmäiseen MM-ryhmään – sen jälkeen hän on raivannut tiensä yksi leiritys kerrallaan aina arvokisoihin asti.

Olisitko vielä alkukaudesta uskonut pelaavasi keväällä MM-jäillä?

– En olisi uskonut. Ei tällaisesta osannut edes haaveilla kuin ehkä jollain kaukaisella tasolla. Menin päivä kerrallaan ja tein hommia. Ehkä jotain on tapahtunut, kun täällä ollaan, Ilomäki myöntää.

Kausi vielä pureskelematta

Ensimmäiset arvokisat ovat hieno kokemus hyökkääjälle, joka iski menneellä kaudella Lukossa 60 peliin mainiot tehot 13+32=45. Pudotuspeleissä hyökkääjä oli Lukon paras pelaaja – seitsemässä pelissä syntyi tehot 3+3.

– En ole päässyt pureskelemaan kautta kunnolla. Mutta oli hyviä ja huonoja hetkiä. Huonommat hetken muistaa paremmin vielä tässä vaiheessa – oli synkkiä hetkiä itselleen ja joukkueelle. Mutta se päättyi kuin päättyi. Nyt olen kiitollinen, että saan olla täällä.

Ilomäen ensi kauden seurakuviot ovat jo selvillä. Hyökkääjä suuntaa Luulajaan ja SHL-seura Luleå HF:n riveihin. Sitä ennen tarkoitus on nauttia MM-huumasta – kaikin mahdollisin keinoin.

– Olen nauttinut jokaisesta päivästä täällä. Hieno pelata ja yrittää jättää kaukaloon kaikkensa. Päivä kerrallaan mennään ja nautitaan, hyökkääjä summaa.

LUE MYÖS: Rajut keinot käyttöön? Suomesta tuttu MM-pakkimörkö lupaa Kaapo Kakolle tylyä kohtelua: ”Se on minun työni”

LUE MYÖS: Raju purkaus! Jukka Jalonen raivoaa MM-kisojen kurinpitofarssista: ”Meitä kustiin suoraan silmään”

LUE MYÖS: Huvittavia mokia! Kaapo Kakon nimi tuottaa vaikeuksia ulkomailla – Leijonien MM-sensaatio on kuumaa kamaa

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo