TPS:n päävalmentaja äimistyi Kaapo Kakon ihmemaalista: ”Ei perhana, nyt se tekee ton”

© Kuva: Getty Images

Kaako Kakosta on tullut viimeistään Slovakian MM-kisojen aikana ilmiö. Hänen ympärillään pyörivä hype on jättimäistä verrattuna siihen huomioon, mitä hän sai muun muassa nuorten MM-kisojen kultamaalista tai kypsistä otteistaan TPS-nutussa.

Superlupauksen viimeisin maali MM-kisoissa ei jättänyt ketään kylmäksi. Maali numero kuusi syntyi vauhdikkaan nousun jälkeen.

Ensiksi Kakko ohitti kaksi tanskalaispelaajaa silkalla nopeudellaan ja lopuksi hän kiersi vielä maalivahdin ja tuikkasi kiekon etukulmasta sisään. Maali toi monelle kotimaista kiekkoa seuranneelle deja vu -ilmiön yhdestä Kakon liigamaalista, jonka hän teki helmikuussa KalPaa vastaan. Silloinkin hän nöyryytti vastustajan maalivahtia samalla tavalla.

Myös TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen huomasi yhtäläisyyden.

– Se oli oveluutta ja hetken oivallus. Noita vastaavia on näkynyt treeneissä monesti, Kaskinen paljastaa Leijonat.comille.

– Kun hän vielä kuljetti kiekkoa Tanskaa vastaan ajattelin, että: ”ei perhana, nyt se tekee ton”, Kaskinen naurahti.

– En tiedä, pystyykö Suomen joukkueessa kukaan muu tuohon, turkulainen hehkuttaa.

18-vuotias Kakko on tehnyt neljään peliin tehot 6+1. MM-kisojen modernin ajan maaliennätys (12) on kanadalaisen Dany Heatleyn nimissä keväältä 2008. Kaskinen uskoo, että Kakko pystyy lyömään jopa ennätyslukemat uusiksi. Leijonat kohtaa alkulohkossaan vielä Iso-Britannian, Ranskan ja Saksan.

– On se rikottavissa. Pelejä on vielä paljon ja näissä alkulohkon peleissä voi tulla enemmänkin maaleja.

Hän pystyy luomaan tyhjästä maaleja löytämällä niitä pieniä välejä, Kaskinen arvioi.

Suomi kohtaa Iso-Britannian perjantaina klo 21.15.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna, ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.