Ruotsin joukkueen nuori superlupaus – NHL:n kauden parhaan tulokkaan tittelissäkin vahvimmin kiinni oleva – Elias Pettersson ei vielä toistaiseksi ole juurikaan loistanut Slovakian MM-kisoissa.

20-vuotias hyökkääjätaituri on summanut viidessä ottelussa 6 (1+5) tehopistettä, mutta yhtä syöttöpistettä lukuunottamatta tehot ovat tulleet murskavoitoissa lohkon heittopusseja Itävaltaa, Italiaa ja Norjaa vastaan.

Asian on huomannut myös Ruotsin radion konkariasiantuntija Lars-Gunnar Jansson.

– Hän ei ole ollut hyvä, siitä ei ole epäilystäkään. Hän yrittää kyllä kovasti, mutta tuntuu melkein että hän tarvitsi jollain lailla apua. Otteissa paistaa jo turhautuneisuus, Jansson toteaa Aftonbladetille ja jatkaa:

– Hän ei ole päässyt millään lailla hyödyntämään peliälyään, hyviä käsiään ja erinomaista pelisilmäänsä. Jos William Nylander on ollut erittäin positiivinen yllätys, niin Elias on ollut negatiivinen. Sitä ei olisi uskonut, kun muistelee miten hänestä (Pettersson) kirjoitettiin vuoden mittaan Vancouverissa. Häneltä on vaadittava enemmän, vaikka kyseessä onkin vasta nuori kaveri.

Vancouver Canucksia edustava Pettersson summasi NHL:ssä tällä kaudella 71 otteluun komeat 66 (28+38) tehopistettä.

Ruotsin kisat jatkuvat maanantaina ottelulla Latviaa vastaan. Maan jatkopaikka on puolivälierissä on jo lähes varma, mutta voitto sinetöisi sen lopullisesti.

LUE MYÖS: Suomi – Ranska: näistä pelaajista puhutaan huomenna töissä!

NHL:n supertähti takoo valtavia pisteitä MM-jäillä – vertaus Kaapo Kakkoon ja toiseen leijonatähteen osoittaa ylivoiman

Leijonien sankarivahti maiskuttelee nollapelillä – naureskeli yllättävälle tilastofaktalle: ”On se kumma…”