Kaapo Kakkoa vertaillaan Colorado-tähti Mikko Rantaseen – TPS-valmentaja antoi oman näkemyksensä ja nosti myös yllättävän seikan esille

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon pistetahti on rauhoittunut MM-kisoissa viime peleissä. Hän on vielä kuitenkin Leijonien tehokkain pelaaja pistesaaliilla 6+1. Kyseinen lukema on 18-vuotiaalle pelaajalle loistava saavutus ja sitä ei ota kukaan enää pois.

Kakkoa Turun Palloseurassa tällä kaudella valmentanut Kalle Kaskinen on nauttinut suojattinsa otteista Kosicen kaukaloissa. Laitahyökkääjä on pitänyt välillä kiekollisen taitonsa ansiosta vastustajan pakkeja pilkkanaan. Tuntuu kuin hän olisi laitojen lähellä pienessä tilassa kuin kotonaan.

– Kaapo näytti jo liigajäillä, että hän pystyy päätypelissä käyttämään vahvuuksiaan. Siellä ne hänen vahvuudet on. Hän teki liigassakin tuhoja, vaikka vastassa oli yhtä lailla kovia pakkeja, Kaskinen kommentoi ylpeänä Leijonat.comille.

Moni kiekkofani pitää Kakon peliä samantyylisenä kuin Colorado Avalancessa pisteitä tehtailevan Mikko Rantasen. Turku-taustan lisäksi kumpikin pelaajista on todella vahva suojaamaan kiekkoa kovassakin vauhdissa.

– Siinä on paljon samaa. Kaapo on tietyllä tavalla kuitenkin omanlaisensa. Hänellä on huippunopeat kädet ja pää. Hän on isokokoinen ja luistelu on loistavaa. Vertaus on osuva, mutta se ei osu, Kaskinen naurahtaa.

– Tuntuu, että esimerkiksi (Patrik) Laine, (Sebastian) Aho, (Aleksander) Barkov ja (Saku) Koivu ovat kaikki omanlaisiaan yksilöitä. Niin on myös Kaapo, vaikka hänessä on jotain samaa varmasti jokaisen kanssa.

Kaskisen mielestä Kakon ei tarvitse olla kaikessa hyvä ollakseen loistava pelaaja. Kokonaisvaltainen pelaaminen ehtii vielä kehittyä.

– Kyky tehdä tulosta on jääkiekkoilun ydintä. Erikoisominaisuudet sen tuloksen tuo. Ei hänen tarvitse olla kokonaisvaltainen pelaaja mielestäni ainakaan vielä, TPS-valmentaja toteaa.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä pelissään tiistaina Saksan. Ottelu alkaa aikaisempiin peleihin nähden huomattavasti aiemmin, sillä kiekko tippuu Slovakiassa jäähän jo klo 13.15 Suomen aikaa.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna,
ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.

Jesse Happonen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.