Suomella on edessään kohtalon hetki torstai-iltana, kun se kohtaa MM-kisojen puolivälierissä Ruotsin. Nimekkäällä ryhmällä liikenteessä oleva Tre Kronor antaa Leijonille todellisen haasteen. Moni kiekkofani olisi halunnut välttää Ruotsin vielä tässä kohtaa kisoja.

Leijonat-legenda Raimo Helminen kertoo arkkivihollisen olevan kuitenkin sopiva vastustaja mitalipelien kynnykselle.

– Paras vastustaja Suomelle, Helminen naurahtaa Leijonat.comille.

Leijonien kaikkien aikojen pistemies muistuttaa, että panokset ovat niin kovat, että ketään pelajaa ei tarvitse erikseen herätellä otteluun. Hän odottaa Suomen kokemattomalta joukkueelta ennakkoluulotonta peliä NHL-tähtiä vilisevää naapurimaata vastaan.

– Toivon, että joukkue pelaa niin, miten se on pelannut tähän asti. Ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Nyt tarvitaan uskallusta pelata.

Kolmatta perättäistä MM-kultaa jahtaava Ruotsi on ottelussa selvä ennakkosuosikki.

– Se on monestikin ihan hyvä juttu päästä pelaamaan altavastaajana. Ei tarvitse hakea kuin rohkeutta.

Erot eivät ole kuitenkaan enää kovin suuret. Marginaalit ovat nykyään kisoissa todella pienet.

Kumpikin joukkue päätti alkulohkonsa tappioon. Saksa voitti Suomen lukemin 4-2 ja Venäjä pöllytti Ruotsia 7-4. Helmisen mukaan huonolla kenraaliharjoituksella ei ole torstaina käytännön merkitystä.

– Uusi peli tulee niin nopeasti molemmille.

Suomen menestysreseptiin kuuluu tiivis viisikkopelaaminen, vahva maalivahtipeli ja toimivat erikoistilanteet. Joukkueen ylivoimaprosentti on 25, joka on kisojen seitsemänneksi paras lukema.

Helmisen mukaan ylivoimalla epäonnistumisen ja jackpotin raja on häilyvä.

– Tuskin Suomi tekee isoja muutoksia. Ei ne kiekot aina maaliin mene. Ei se ole niin helppoa ja asiat ovat niin pienestä kiinni, Helminen toteaa.

C Moressa näet kaikki jääkiekon MM-kisojen 64 ottelua suorana ja suomeksi selostettuna,
ennakkostudiot ja asiantuntija-analyysit. Pääselostajana Antero Mertaranta.