KOSICE. Ruotsin leirissä oli yllättävän kireä tunnelma puolivälieräpelin alla.

Joukkue esti NHL-tähtien haastattelut aamujäiden jälkeen. Paikalle tuli vain kaksi pelaajaa: KHL-taituri Anton Lander sekä NHL:stä tuttu Adrian Kempe astelivat median eteen. Myös heidän media-aikansa oli tiukasti valvottua ja kontrolloitua.

TV-haastatteluiden jälkeen Lander suostui vastaamaan myös kirjoittavan median kyselyihin. MTV:n toimittaja Matti Nyrhisen vilpitön kysymys joukkueiden edellisestä kohtaamisesta sai Landerin yllättävän raivonpuuskan valtaan.

Landerin ääni kohosi, kun hän vastasi erikoisella tavalla normaaliin kysymykseen.

– Olen puhunut tästä jo suomeksi ja englanniksi. Jos haluat kuunnella, sanon tämän enää vain kerran, selvästi tuohtunut Lander läksytti.

Tilanne ihmetytti paikalla ollutta mediaa – sekä suomalaisia että ruotsalaisia. Lander vastasi ärtymyksensä jälkeen lyhyesti Suomen vahvuuksista.

– Suomella on hyvä joukkue, joka pelaa tiivisti yhteen. He ovat yhdessä monta viikkoa. Heillä on paljon yksilötaitoa, mutta heidän vahvuus on yhtenäisyys, Lander sai vastattua ennen kuin joukkueen mediavastaava raahasi hänet pois median edestä.

Ruotsin joukkueen ilmapiiriin vaikutti varmasti tiistainen tappio. Joukkue otti pahasti takkiin Venäjältä – varsinkin heikko puolustuspelaaminen ei anna kovin luotettavaa kuvaa ryhmän iskukyvystä.

Torstaina kaikki paineet ovat Ruotsilla. Sen myös Lander myönsi medialle aiemmin.

– Tämä on pudotuspelimaailma. Yksi voittaa, yksi häviää. Meillä on enemmän paineita, mutta osa pelaajista syttyy usein vain sellaisissa tilanteissa, Lander kiteytti.

LUE MYÖS: Karmea tilasto! Ruotsin tähtivahdilla enemmän NHL-pisteitä kuin koko Leijonilla yhteensä

LUE MYÖS: Näkökulma: Karmeat paineet! Ruotsin joukkueessa kuplii Leijonat-pelin alla – mistä on kyse?

LUE MYÖS: Kireä ilmapiiri! Ruotsin NHL-supertähdet vaiennettiin Leijonat-pelin alla

LUE MYÖS: Rajua kohtelua! Kaapo Kakko joutunut MM-vastustajien silmätikuksi: ”Mailaa tullut käsille”

LUE MYÖS: Missä tehot? Kaapo Kakko kuittaa tyynesti ruotsalaisten uhoamisen: ”Jos saisi maalin tehtyä…”

LUE MYÖS: Tässä Leijonien paikka iskeä? Jukka Jalonen paljastaa Ruotsin suurimman heikkouden: ”Varmasti pelko puserossa”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo