BRATISLAVA. MM-kisojen finaaliottelun tuomarit ovat julkaistu.

Suomen ja Kanadan välisen ottelun päätuomareina toimivat ruotsalainen Tobias Björk sekä yhdysvaltalainen Jeremy Tufts. Kaksikosta erityisesti Björk on liian tuttu nimi jo leijonafaneille.

Björk joutui ensimmäisen kerran kohun keskelle MM-kisoissa 2014, kun hän vihelsi Suomen ja Venäjän välisessä ottelussa pahasti vihkoon. Leo Komarov lensi tuolloin suihkuun polvitaklauksesta – tv-kuvat paljastivat, ettei suomalaisen polvi kuitenkaan edes osunut vastustajaan.

Tuorein käänne nähtiin lauantaina välierissä, kun Leijonat ja Venäjä kohtasivat Bratislavassa. Tuossa ottelussa tuomaritoiminta oli vähintäänkin kyseenalaista. Kuvaavaa on, että molemmissa leireissä ihmeteltiin kovaan ääneen raitapaitojen tekosia pelin jälkeen.

Nyt Björk viheltää yhdessä Tuftsin kanssa. Jenkkituomari vihelsi lauantaina toisen välierän, jossa kohtasivat Tshekki ja Kanada.

MM-finaali Suomen ja Kanadan välillä alkaa kello 21.15. Leijonat.com seuraa turnausta paikan päällä.

LUE MYÖS: Karu muisto! Yhdysvaltalaistoimittaja julkaisi kuvan kadulle hyytyneestä Leijonat-fanista: ”Toivottavasti hän selvisi Slovakiaan”

LUE MYÖS: Kuinka monta tunnistat? Tässä kaikkien Leijonat-pelaajien lempinimet

LUE MYÖS: Mörkö-Marko ihastuttaa! Leijonien uusi kulttipelaaja naurattaa myös Muumit-pomoa: ”Suhtaudumme lämmöllä tähän ilmiöön”

LUE MYÖS: Netti sekosi täysin! Marko Anttila ihastuttaa kiekkokansaa – katso hulvattomat meemit

LUE MYÖS: ”Koko Suomi rakastaa” – Jukka Jalonen ällistelee Leijonat-sankarin koskettavaa tarinaa

LUE MYÖS: Uskomaton tarina! Marko Anttila tykitti itsensä koko Suomen sankariksi – ”On vinoiltu ja v*ttuiltu sieltä sun täältä”

LUE MYÖS: Suomelle uusi kansallissankari? Kevin Lankinen ylistää Leijonat-järkälettä: ”Hienon tarinan ainekset”

LUE MYÖS: Venäjällä nähdään suolaisia painajaisia Mörkö-Markosta: ”Uniikki kyyryselkäinen ulkomuoto”

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo