Leijonien MM-kultasankari Kevin Lankinen muistaa tämän kevään varmasti ikuisesti.

Nuori torjuja nousi koko kansan sankariksi, kun Leijonat marssi sensaatiomaisesti MM-kultaan. Siitä alkoi juhlat, jotka ovat kestäneet pitkään.

Leijonat palasi heti finaalia seuraavana päivänä Suomeen, jossa joukkueelle järjestettiin ensimmäinen kultajuhla. Helsingin Kaisaniemessä joukkuetta oli juhlimassa hurja määrä suomalaisia.

Yli 50 000 fania saivat todistaa samalla hieman yllättävää show’ta, kun Lankinen liittyi yllättäen JVG:n rap-keikalle – solistina. Maalivahti veti kylmiltään melko vakuuttavasti Häissä-hittibiisissä vetävän Siim Liivikin eli ”Märkä-Simon” osuuden.

Veto nauratti ja ihastutti sosiaalisessa mediassa. Nyt se on huomattu myös rapakon takana. Kiekkojätti The Athletic innostui suomalaisen rap-taidoista.

– He (JVG) ovat todella isoja Suomessa. Jokainen tietää heidän biisejään. He halusivat, että hyppään mukaan keikalle, mikä oli aika siistiä. Muistan sen hyvin pitkään, Lankinen tunnelmoi The Athleticin haastattelussa.

Suomen kultajuhlat ovat ihastuttaneet myös muuten. Yli 50 000 ihmisen vastaanotto jaksaa ällistyttää Pohjois-Amerikassa.

– Tämä on ollut ällistyttävää. Suomessa MM-kisat ovat vuoden isoin urheilutapahtuma. Viiden miljoonan ihmisen kansasta kolme miljoonaa katsoi finaalia. Me olemme kiekkohullu maa, Lankinen summaa.

Usean päivän juhlat ovat rankka suoritus myös urheilijalle. The Atheletic ällistelee, miten suomalaiset jaksavat juhlia näin pitkään. Lankinen naureskelee, että edessä on pieni huili.

– Tämä on ollut viikko, jonka muistan ikuisesti. Olen onnekas, että saan olla väsynyt, Lankinen kiteyttää.

LUE MYÖS: Näkökulma: Ällistyttävät MM-kisat! Leijonien hiljainen superyllättäjä loistaa otsikoilta piilossa

LUE MYÖS: Miten Leijonien MM-sensaatio rakentui? Jukka Jalonen näpäytti kansainvälistä mediaa: ”Se on typerää”

LUE MYÖS: Usean kultaleijonan maisema vaihtuu – tässä ovat maailmanmestareiden ensi kauden työpaikat!

LUE MYÖS: Unelmasta totta! MM-kultaleijona laittoi nimensä alle NHL-sopimukseen

LUE MYÖS: Vau! Janne, 27, tatuoi Leijonen Mörkö-Markon ihoonsa: ”Päätös syntyi heti MM-kullan ratkettua”

LUE MYÖS: Mörkö-Markon MM-kisat! 12 syytä – tämän takia Marko Anttilasta kasvoi täysin poikkeuksellinen ilmiö