Huima arvio Patrik Laineen jatkosopimuksesta: arvo jopa yli 50 miljoonaa dollaria?

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen tulevan jatkosopimuksen suuruudesta liikkuu Pohjois-Amerikan medioissa paljon huhuja suomalaistähden NHL-tulokassopimuksen umpeutuessa.

Upeista maalimääristään, joskin myös pitkistä kuivista kausistaan tunnettu 21-vuotias suomalaistähti on rajoitetuista vapaista pelaajista hankalin tapaus, minkä vuoksi myös maksimipituista sopimusta lyhyempi siltasopimus saattaa suomalaisen kohdalla tulla kyseeseen miehen tulokassopimuksen umpeutuesssa.

– Laine leireineen saattaa haluta siltasopimuksen palatakseen neuvottelupöytään 2-3 vuoden päästä. Tässä tapauksessa vuosipalkka asettunee 5-7 miljoonan dollarin väliin. Jos Laineen leiri haluaa pitkän, 6-8 vuoden sopimuksen, vuosipalkka saattaa nousta 7-9 miljoonaan dollariin, NHL-toimittaja Josh Wegman uskoo.

Suomalaisen luvalla sanoen heikko loppukausi pudotti laitahyökkääjän tulevaa palkkaa mahdollisesti jopa miljoonilla taaloilla per kausi. Vaikka Jetsin nuorisotähti tykitti kaudella yhteensä mukavat 30 maalia, niistä peräti 18 osumaa syntyi alkukauden tulikuuman kahdentoista ottelun putken sisällä. Sen sijaan loppukausi oli suomalaiselta karmaiseva miehen osuttua tasaviisikoin vain neljästi viimeisessä 58 pelissä.

Wegman uskoo Laineen allekirjoittavan joka tapauksessa 7-vuotisen, vuosipalkaltaan 7,8 miljoonan dollarin tienoille asettuvan sopimuksen. Tämä tekisi pahvin kokonaisarvoksi 54,6 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: Mammuttimainen NHL-sopimus! Huima arvio: Mikko Rantanen nauttii jatkossa tajutonta vuosipalkkaa

LUE MYÖS: Arvio: Näin valtavan NHL-sopimuksen Sebastian Aho allekirjoittaa