Winnipeg Jets luottaa myös tulevaisuudessa suomalaiseen osaamiseen.

Se kävi ilmi myös tämän kesän NHL-varaustilaisuudessa, kun seura päätti hankkia pakistoonsa heti avauskierroksella suomalaisosaamista. Ville Heinolaa povattiin ykköskierroksen varaukseksi – 20:nnes varausvuoro oli silti pieni yllätys.

Valinta tuntui ihastuttavan myös Kanadassa. Sportsnetin lähetyksessä hehkutettiin nuorta suomalaista varsin persoonalliseen tyyliin.

Samalla kummastusta herättää nuorukaisen olemus.

– Hän näyttää 12-vuotiaalta. NHL Combinessa hänen fyysinen preesenskin vaikutti 12-vuotiaalta. Kuinka tällainen kaveri menee ja pelaa aikuisten miesten ammattilaissarjassa tuolla tasolla? Se on uskomatonta! Mutta hän sopeutuu peliin kuin peliin, lähetyksessä hehkutettiin.

Kehuille on aihetta. Heinola on noussut otteillaan nopeasti kiekkomaailman tietoisuuteen. Vahvasti Lukossa pelannut pakki on loistanut nuorella iällä kovassa sarjassa – samalla vastuu kasvoi Raumalla kuin varkain todella isoksi.

– Uskon, että tämä on hieman uhkapeliä. Mutta uskon, että Jetsin GM Kevin Cheveldayoff tekee hyvää työtä tiiminsä kanssa, NHL-asiantuntija Brian Burke kommentoi.

Pakki hurmasi myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Vaikka turnaus päättyi loukkaantumiseen, jätti Heinola jo tuolloin muistijäljen NHL:ään.

Lukko-pakki nostaa itse esille mainion kauden Liigassa. Se auttaa myös sopeutumista aikanaan rapakon taakse.

– On ollut mahtava pelata aikuisten liigassa. Se on hyvä juttu kehitykselleni, Heinola itse summasi.

LUE MYÖS: Yllättävää kritiikkiä! NHL-suomalaisyllättäjän ratkaisu ihmetyttää – seurapomolta ytimekäs kuitti: ”Tuemme häntä”

LUE MYÖS: NHL-valmentaja suunnittelee: Kaapo Kakko huippuhyökkääjän rinnalle – ”Hän opettelee jo suomea”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Tuhannet fanit sekosivat Kaapo Kakkosta New Yorkissa – katso upea tunnelmapala

LUE MYÖS: New York Rangers -pomot kehuvat kilpaa Kaapo Kakkoa: ”Tuskin maltan odottaa, että fanit näkevät…”

LUE MYÖS: NHL:n varaustilaisuus jatkuu – Ennuste: Nämä suomalaispelaajat varataan kakkoskierroksella

Katso Ville Heinolan huippuhetket tästä: