NHL:n varaustilaisuudessa nähtiin kiinnostava suomalaiskaappaus, kun Ottawa Senators nappasi riveihinsä lupaavan Lassi Thomsonin jo 19:nnellä vuorolla.

Vaikka nuoren pakin povattiin menevän useassa eri arviossa kenties jopa ykköskierroksella, oli aikainen varaus silti yllätys. Nuori pakki on saanut kehittyä varsinkin Suomesta katsottuna rauhassa huipulle.

Thomsonista tuli toiseksi korkeimmalla varattu suomalainen kesän tilaisuudessa. WHL-pakin varaus tuntui yllättävän varsinkin kanadalaiset selostajat ja asiantuntijat Sportsnetin lähetyksessä.

Suomi vai Kanada?

Samalla kansainvälisessä lähetyksessä kuultiin erikoista kritiikkiä Thomsonin ensi kauden seuravalinnasta.

Ilves on aiemmin jo julkaissut tehneensä sopimuksen lupaavan pakin kannalta. Tämä ihmetyttää Kanadassa – asiantuntijat olivat tv-lähetyksessä sitä mieltä, että WHL-seura Kelowna Rockets olisi suomalaiselle parempi paikka kehittyä.

– Ihmisiä huolettaa, että hän siirtyy Suomeen ammattilaiseksi. Minun on vaikea ymmärtää ratkaisua, sillä Kelowna Rockets isännöi ensi kaudella Memorial Cupia, lähetyksessä ruodittiin.

Kokenut NHL-vaikuttaja Brian Burke uskoo jopa, että Senators-johto voi yrittää suostutella suomalaista vaihtamaan mielipidettään. Entinen GM täräytti oman mielipiteensä suoraan lähetyksessä.

– Senators voi painostaa häntä sanomalla, ettemme tee heti sopimusta, jos et muuta mielipidettäsi. Silloin he odottaisivat diilin kanssa pidempään ja katsoisivat ensin, miten pelit sujuvat, Burke heitti.

Lähetyksen tärkein sitaatti kuultiin kuitenkin Senators-pomolta. Seuran GM Pierre Dorion kuittaa huolet ytimekkäästi.

– Juttelemme hänen kanssaan tulevasta pelipaikasta. Jos hän haluaa pelata Kelownassa, me tuemme häntä. jos hän haluaa pelata Suomessa, me tuemme häntä, Dorion kuittaa.

LUE MYÖS: NHL-valmentaja suunnittelee: Kaapo Kakko huippuhyökkääjän rinnalle – ”Hän opettelee jo suomea”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Tuhannet fanit sekosivat Kaapo Kakkosta New Yorkissa – katso upea tunnelmapala

LUE MYÖS: New York Rangers -pomot kehuvat kilpaa Kaapo Kakkoa: ”Tuskin maltan odottaa, että fanit näkevät…”

LUE MYÖS: NHL:n varaustilaisuus jatkuu – Ennuste: Nämä suomalaispelaajat varataan kakkoskierroksella

Katso koko keskustelu tästä: