Oulun Kärpät on tehnyt sopimuksen Juho Lammikon kanssa.

Nuori NHL-voimapesä palaa Suomeen ensi kauden kattavalla sopimuksella. Kärpät vahvisti sopimuksen verkkosivuillaan.

Lammikko kiekkoili menneen kauden Florida Panthersin riveissä. Alle tuli 40 ottelua tehoin 0+6. Hyökkääjä oli voittamassa keväällä MM-kultaa Leijonien kanssa.

– Tiedossa oli, että hyökkääjää haetaan, ja nyt kun Juho tuli nimenä esiin ja päätti palata Eurooppaan, niin tietenkin olimme kiinnostuneita. Kyseessä on tuore MM-kultamitalisti, joka on jo uransa alkuvaiheessa osoittanut, että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho hehkuttaa.

Myös Aho uskoo, että Kärpät tarjoaa Lammikolle erinomaisen tilaisuuden kehittyä pelaajana.

– Tämä on osoitus siitä, että meillä pelaajat menevät eteenpäin. Tänä vuonna viisi pelaaja lähti meiltä NHL:ään, ja se on varmasti esimerkki siitä, että Kärpät kiinnostaa ja on sellainen kasvualusta, josta voi ponnistaa myös takaisin NHL:ään.

Hyökkääjä on itse innoissaan sopimuksesta ja kertoo odottavansa mielenkiinnolla kauden alkua.

– Koen, että minun pitää kehittyä pelaajana, ja Kärpät on tällä hetkellä paras vaihtoehto minulle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Siellä on hyvä valmennus ja pelaajana siellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

LUE MYÖS: Usea huippunimi yhä ilman sopimusta – nämä suomalaiset neuvottelevat NHL-diileistä

LUE MYÖS: Kovia väitteitä! Patrik Laine haluaa lyhyen NHL-diilin, taustalla erimielisyydet Winnipeg-tähtien kanssa – ”Ei tullut toimeen”

LUE MYÖS: Hyvästi Suomi! Kaapo Kakko fiilistelee uutta NHL-diiliä: ”Olen onnellinen ja innoissani”

LUE MYÖS: Mahdollisuudet jättibonuksiin! Lähde: Kaapo Kakko voi tienata NHL-diilillä miljoonasummia