NHL:n pelaajamarkkinat käyvät kuumana myös kesähelteillä.

Suomalaispelaajista moni huippunimi on allekirjoittanut jo uuden sopimuksen. Tuoreimmat diilit nähtiin torstaina, kun Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Antti Suomela allekirjoittivat kaikki jatkosopimukset NHL-seurojensa kanssa.

Kulissien takana riittää silti seurattavaa vielä. NHL:stä löytyy yhä usea suomalaisnimi, joilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi. On kiinnostavaa nähdä, mitä esimerkiksi Patrik Laine, Mikko Rantanen ja Jesse Puljujärvi tekevät NHL-syksyn lähestyessä.

Seitsemästä suomalaispelaajasta kuusi ovat rajoitettuja vapaita agentteja. Tämä tarkoittaa, että heidän viime kauden työnantajilla on etuoikeus sopimusneuvotteluissa. Ainoastaan Kalle Kossila on vapaa neuvottelemaan suoraan kaikkien seurojen kanssa.

Listalta puuttuvat jo Eurooppaan sopimuksen tehneet pelaajat. Muun muassa Antti Niemi, Jori Lehterä ja Henrik Haapala ovat tehneet aiemmin kesällä sopimukset KHL:ään.

Rajoitetut vapaat agentit:

Patrik Laine, Winnipeg Jets
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers
Saku Mäenalanen, Carolina Hurricanes

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
Julius Honka, Dallas Stars
Ville Husso, St. Louis Blues

Vapaat agentit:
Kalle Kossila, Anaheim Ducks

LUE MYÖS: Huippuvahvistus! Leijonien NHL-apu hyppää Liigaan: ”Paras vaihtoehto minulle”

LUE MYÖS: Kovia väitteitä! Patrik Laine haluaa lyhyen NHL-diilin, taustalla erimielisyydet Winnipeg-tähtien kanssa – ”Ei tullut toimeen”

LUE MYÖS: Hyvästi Suomi! Kaapo Kakko fiilistelee uutta NHL-diiliä: ”Olen onnellinen ja innoissani”

LUE MYÖS: Mahdollisuudet jättibonuksiin! Lähde: Kaapo Kakko voi tienata NHL-diilillä miljoonasummia