Leijonatähden tarina vailla vertaa: Loisti Liigassa, juhli MM-kultaa ja siirtyi pois kotimaasta – katso, mitä pelaajalle kuuluu nyt

© Kuva: Getty Images

Pelicansin maalilla Liigassa viime talvena loistaneen Jussi Olkinuoran tarina oli kuin koko MM-kultaa voittaneen leijonalauman draama pienoiskoossa.

Vahti oli ensiksi lahtelaisjoukkueessa ilmiömäisessä iskussa. Runkosarjassa kumilätlät pysähtyivät 91,7 prosentin varmuudella, pudotuspeleissä sama tilasto näytti lukemia 94,6.

Ilman Olkinuoran torjuntoja HIFK olisi saattanut pyyhkiä Pelicansin lomille jopa suoraan neljässä kamppailussa. Lahtelaiset lopulta putosivat jatkosta jo puolivälierissä kuudessa ottelussa, joka saattoi jälkeenpäin ajateltuna olla maalivahdin onni.

Veskari nousi maajoukkueeseen ja lopulta MM-kisakoneeseen. Slovakiassa Olkinuoran selän taakse ei mennyt yksikään kuti – toki vastuuta irtosi vain yhdessä mittelössä – ja lopulta tähti pääsi nostelemaan mestaruuskannua.

Se kruunasi upean kauden ja tulipa kakkuun vielä toinenkin kirsikka. KHL-joukkue Admiral Vladivostok pestasi mailapelistään tutuksi tulleen veskarinsa maalilleen.

Nyt Olkinuora on välittänyt Instagram-tilillään kuulumisia kuvien muodossa.

– En rasita teitä ylivertaisella ilolla tai surullisuudella. En myöskään anna elämää koskevia neuvoja, maalivahti veisteli erään kuvan oheen.

– Rakastan tätä luultavasti siksi, että se on sinivalkoinen! Olkinuora kirjoitti kuvaan, jossa komeilee hänen näyttävä kypärä.

– Minulla ei ole aavistustakaan, mikä kuvateksti on. Uskon, että on radion aika! maalivahti veisteli kuvakollasiin, jossa hän on kuntopyörän kimpussa.

Olkinuora on voittanut maailmanmestaruuden lisäksi CHL:n mestaruuden JYPin paidassa.