Toronto hankki suomalaistaiturin riveihinsä – asiantuntija: ”Tulevaisuus NHL:ssä”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs täräytti useamman pelaajasopimuksen, kun seura paljasti tehneensä diilit peräti seitsemän pelaajan kanssa.

Suomalaisittain kiinnostavin uutinen oli Kalle Kossilan kahden vuoden sopimus. 26-vuotias hyökkääjä siirtyy Torontoon Anaheim Ducksin organisaatiosta.

Haaste on melkoinen: Maple Leafsin hyökkäykseen mahtuminen vaatisi melkoiset näytöt tiskiin. The Athleticin toimittaja Scott Wheeler povaakin suomalaiselle paikkaa ainakin alkuun AHL:stä.

– 178-senttisellä Kossilalla on hyökkäyspään osaamista, hän on ollut piste per ottelu -tahdin hyökkääjä AHL:ssä. Hänellä on tarjolla pysyvä rooli Toronto Marliesin ylivoimalla, Wheeler pohtii.

Kahden suunnan sopimus mahdollistaa Kossilan pelaamisen sekä NHL:stä että AHL:ssä. Wheeler uskoo, ettei NHL-seura hankkinut suomalaista kuitenkaan pelkästään farmipelaajaksi.

– Hänellä on tulevaisuus NHL:ssä. Joten en ole yllättynyt, että sopimus oli pidempi kuin (vuoden diilin tehnellä) Tyler Gaudetilla. Hän oli loistava yliopistopelaaja – hän oli jo joukkueensa paras maalintekijä St. Cloud Staten joukkueessa 2016, Wheeler povaa.

LUE MYÖS: Tuleva kärkivaraus? Leijonien 17-vuotias superlupaus kiinnostaa jo NHL:ssä – ”Älykäs pelintekijä, vaikea horjuttaa”


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!