NHL-konkarin koulussa! Leijonien 17-vuotias superlupaus viihtyy Tuomo Ruudun opissa: ”Antaa paljon vinkkejä”

© Kuva: Leijonat.fi

Nuorten Leijonien penkin takaa löytyy melkoinen määrä kokemusta.

Tulevia kiekkotähtiä luotsaa kolme kokenutta pelaajaa. Päävalmentaja Raimo Helmisellä sekä apuvalmentajina toimivilla Erik Hämäläisellä sekä Tuomo Ruudulla on vyöllään kaikilla hurja määrä pelejä.

Ex-puolustaja Hämäläinen pelasi urallaan yli 1000 peliä SM-liigassa. Samalla hän oli voittamassa Leijonissa MM-kultaa 1995. Myös Helminen oli voittamassa samaa mestaruutta Globenissa – sen lisäksi ex-hyökkääjällä on vyöllään kaikkien aikojen eniten leijonapelejä (331).

Kun kahden konkarin rinnalle isketään NHL:ssä upean uran pelannut Ruutu, voi valmennuksen sanoa todella valmentavan kokemuksen kautta.

Yksi trion alaisuudessa viihtyvä nimi on 17-vuotias Anton Lundell, jonka tämä kausi on tärkeä tulevaisuutta ajatellen. Nuorukainen on nostettu kesän NHL-varaustilaisuudessa aivan kärkinimien tuntumaan.

– Meillä on paljon kokemusta penkin takana. He kyllä tietävät, mistä puhuvat. Sieltä tulee paljon tipsejä meille, Lundell kiittelee Leijonat.comille.

Hämäläinen ja Helminen lopettivat omat pelaajauransa keväällä 2008. Sen myötä tuore sukupolvi ei enää muista ex-kiekkotähtiä välttämättä kaukalosta. Esimerkiksi Lundell on ollut alle seitsemänvuotias, kun duo on iskenyt hokkarit naulaan.

– Muistan silti vähän lapsuudestani heidän pelejään. Tietysti parhaiten muistan Tuomo Ruudun – hänen otteitaan olen ehtinyt nähdä enemmän, Lundell virnistää.

Nuori hyökkääjä tekee alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa eniten töitä juuri Ruudun kanssa. 36-vuotias ex-NHL-hyökkääjä on äänessä vaihtopenkillä pelistä toiseen. Usein hän näyttää antavan pelaajille tarkkoja ohjeita ja neuvoja.

Lundell on yksi lupauksista, joka hyötyy tästä.

– Tuomo antaa paljon hyviä vinkkejä meille hyökkääjille. Olen itsekin jutellut paljon hänen kanssaan – yritän vain imeä kaiken opin mukaani. Siinä on kuitenkin kokenut ja hieno persoona, jolta voi oppia paljon, Lundell kehuu.

Nuoret Leijonat jatkaa pelejään USA:ssa World Junior Summer Showcase -turnauksessa. Kahden avauspelin jälkeen tilillä on voitto USA:n valkoisesta joukkueesta ja tappio jenkkien siniselle ryhmälle.

Suomella on edessään vielä kolme peliä: Kanada keskiviikkona, USA:n yhdistetty joukkue perjantaina ja päätöspelissä Ruotsi lauantaina.

LUE MYÖS: Erilainen polku huipulle! Suomalainen NHL-lupaus kieltäytyi Liiga-tarjouksista: ”Ei helppo päätös”

LUE MYÖS: Leijonien Anton Lundell herättää huomiota jo NHL:ssä: ”Minun tehtäväni on pelata mahdollisimman hyvin”

LUE MYÖS: Huippuvahvistus! Leijonien NHL-lupaus valitsi Liigan Kanadan sijaan – avaa nyt syyt siirrolle