Voi pahus! Mediajätin toimittaja lyttäsi Rasmus Ristolaisen kovin sanoin: ”Sopimaton osa joukkueen palapeliä”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Mediajätti TSN:n toimittaja Travis Yost polki Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen eräässä kolumnissaan lähes syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen, mitä kuvitella voi. Teksti alkoi otsikolla, jonka mukaan suomalainen on ollut sopimaton osa joukkueen palapeliä.

Sopimattomuus johtuu vääränlaisesta peluuttamisesta. Nuorten maailmanmestari on toimittajan mukaan enemmän kakkosparin pakki kuin peliaikakunigas. Viime kausien aikana Ristolainen on kuitenkin pelannut likimain eniten koko sarjassa puolustajista. Edellä peliaikakeskiarvossa on vain muutamia pelaajia.

Ei pelkkää haukkumista

Runkosarjan 424 peliä tehoin 36+158=194. Siinä suomalaisen tehot koko NHL-uralta.

Ennen kuin niskaan laitetaan rapaa, on lienee syytä huomioida sekin, ettei Yost pelkästään haukkunut Ristolaista. Toimittaja painotti sitä, että suomalaisesta oli apuja pienemmillä minuuteilla ja eri roolissa. Ykköspari on väärä paikka, mutta ylivomaille Ristolaisen voisi lyödä.

Ristolaisen saama rooli ei ole hänen vikansa. Sabres kun ei nyt ole sattunut löytämään parempiakaan pakkeja, lukuunottamatta suurlupaus Rasmus Dahlinia. Buffalo varasi hänet ykkösenä juhannuksena 2018.

Toisaalta tilastot ovat hirveitä

Runkosarjassa nuo mainitut 424 peliä ja tehotilasto -143. Järkyttävä lukema.

Erilaisten tilastojen mukaan Ristolaisen ura on kyllä mennyt vihkoon – valitettavasti. Hänen positiivinen vaikutus joukkueeseen on selvästi pienempi, kun vertailuun otetaan saman roolin pelaajia. Tämä fakta näkyy tilastojen valossa valitettavasti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin

Suomalaisen yksi ongelma on kolumnin mukaan pakin kiekollinen avuttomuus tasakentällisin – tällöin siis aikaa ja tilaa on vähemmän kuin esimerkiksi erikoistilanteissa. Ylivoimilla Ristolainen osaakin tehdä peliä.

Ristolaista on viety läpi kesän muualle. Hän on esittänyt halunsa lähteä Buffalosta.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS