NHL:n kiinnostavin rajoitettu vapaa agentti Mitch Marner solmi viime yönä sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Uudessa kuusivuotisessa sopimuksessa Marner saa vuosipalkkaa 10,893 miljoonaa dollaria. Suomalaisista Mikko Rantanen ja Patrik Laine ovat yhä ilman sopimusta.

Marnerin sopimusta käytetään esimerkkinä muillekin rajoitetuille vapaille agenteille. Erityisesti tuore sopimus lämmittää varmasti Rantansen leirin mieltä.NHL-sisäpiirintoimittaja Bob McKenzie nimittäin povaa suomalaiselle kovempaa palkkaa kuin Marnerille.

– Mikko Rantanen on mielenkiintoinen kaveri, koska hänellä taisi olla enemmän pisteitä kuin Marnerilla ja hän oli liigan parhaita pistemiehiä pitkin kautta, ja on aloittanut NHL-uransa uskomattomalla tavalla. Hän on iso kaveri, ja luulen hänen leirinsä ajattelevan, että hän ansaitsee enemmän palkkaa kuin Marner saa, McKenzie kommentoi.

Marner teki viime kaudella täydessä runkosarjassa 94 tehopistettä. Rantanen puolestaan pelasi vain 74 ottelua ja teki niissä 87 pistettä. Hän teki siis enemmän pisteitä ottelua kohden kuin Marner.

Lähes 11 miljoonan dollarin vuosipalkka olisi ennätyksellinen suomalaiselle NHL-pelaajalle. Tähän mennessä suomalaisten palkkakuningas on Sebastian Aho, joka tienaa miltei 8,5 miljoonaa dollaria kaudesta.