Mediajätti Sportsnetin toimittaja Mike Johnston uskoo eräässä mielenkiintoisessa jutussaan 12 pelaajan vaihtavan maisemaa NHL:ssä lähiaikoina.

Tusinassa on mukana kaksi suomalaista, ja he ovat nuorten maailmanmestaripuolustajat, Julius Honka sekä Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen.

Dallas Starissa pelanneen Hongan kohdalla siirtyminen muihin maisemiin on Johnstonin mukaan vain ajan kysymys. 23-vuotias pakki ei valitettavasti ole edelleenkään löytänyt paikkaansa joukkueesta, jota kuvaa pahiten ensi kauden tilanne. Hongalla ei ole sopimusta alkavaksi kaudeksi.

– Canadiensin ja Hurricanesin on kerrottu olevan kiinnostunut hänestä.

Koska vastuuta eikä kyllä onnistumisiakaan ole tullut pienestä varausesta huolimatta, voi pakkia pitää ilman sen kummempia perusteluita yhtenä viime vuosien rajuimmista suomalaisflopeista koko sarjassa.

Jos Honka nyt sattuisi siirtymään jompaan kumpaan mainitusta laumoista, olisi toinen niistä entistä vahvemmin suomalaisjoukkue. Habsissa kautensa aloittavat ilman mitään suurempia takaiskuja Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia sekä Hurricanesissa Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula.

Dallasin kesän 2014 ykköskierroksen 14. varaus Honka on pelannut taalajäillä kaudesta 2016-17 lähtien 87 runkosarjan peliä tehoin 2+11=13. Koska vastuuta eikä kyllä onnistumisiakaan ole tullut pienestä varausesta huolimatta, voi pakkia pitää ilman sen kummempia perusteluita yhtenä viime vuosien rajuimmista suomalaisflopeista koko sarjassa.

Ristolainenkin muualle?

Ristolaisen kohdalla Johnston puolestaan painottaa pelaajan kierrelleen ja kaarrelleen aina, kun häneltä on tivattu siirtopyynnöstä. Tuollainen reagointi kertoo paljon.

Sabresin runkopuolustajista kolme aloittaa kautensa sairastuvalla. Paluuajankohdat ovat karkeasti sanottuna ”pian – kuun puoliväli”.

– Kun pelaajat palaavat jäälle, on Sabresilla käytännössä kaksi vaihtoehtoa: Penkittää yksi 3,3-5,4 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavista puolustajistaan tai kaupata yksi heistä muualle. Valinta näyttää ilmeiseltä, toisen jättimedian, eli The Athleticin NHL-toimittaja John Vogl näki viitaten selvästi Ristolaiseen.

– Kun pelaajat palaavat jäälle, on Sabresilla käytännössä kaksi vaihtoehtoa: Penkittää yksi 3,3-5,4 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavista puolustajistaan tai kaupata yksi heistä muualle.

Vuoden 2013 ykköskierroksen kahdeksas varaus aloittaa Buffalossa jo seitsemännen kautensa. Häntä kuvaillaan etenkin kiekon kanssa hyväksi siniviivapelaajaksi, joka voisi kuulua käytännössä missä tahansa joukkueessa neljän kärkipakin joukkoon.

Turkulainen on pelannut NHL:ssä 424 runkosarjan ottelua tehoin 36+158=194. Tehotilasto on jäätävän huono, joskin surkeassa joukkueessa ymmärrettävä -143. Suomalaispakki on viime vuosina joutunut pelaamaan illasta toiseen vastustajien ykkösnimiä vastaan.

LUE MYÖS: Upea kunnia! Liiga-seura jäädyttää Leijonien MM-kultasankarin pelinumeron

LUE MYÖS: Klassinen kikka! Mikko Koivu koulutti divarikiekkoilijaa huvittavalla tavalla: ”Hölmö oululainen”

LUE MYÖS: Hieno arvio: KalPassa ihastuttanut pistelinko saamassa isoa vastuuta Jarmo Kekäläisen johtamassa Columbuksessa