Näkökulma: Kaapo Kakko ei päässyt vielä lentoon NHL:ssä – tässä syyt

© Kuva: Getty Images

New Yorkissa suuren huomion saattelemana debytoinyt Kaapo Kakko väläytteli heti NHL-avauksessaan, kun Rangers kaatoi Winnipeg Jetsin kotonaan maalein 6-4.

Nuori suomalaistaituri esitteli muutamaan otteeseen osaamistaan erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä. Samalla on helppo sanoa, etteivät Rangers fanit nähneet kaukalossa vielä parasta Kakkoa. Syyt ovat selvät: Rangersin tulokas ei päässyt avauksessa pelaamaan vielä täysin vahvuuksillaan.

Leijonat.com nostaa esille kolme havaintoa Kakon avausottelusta. On helppo ennustaa, että suomalainen pääsee nopeasti lentoon NHL:ssä jo tämän syksyn aikana.

3 syytä – miksei Kakko ei vielä lentänyt NH-jäillä:

1. Avauserän jäähyt

Varsinkin ottelun avauserä oli Kakolle todella vaikea. Syynä tähän oli Rangersin lukuisat jäähyt. Ryan Strome otti jo ottelun alkuun kaksi huolimatonta rangaistusta – sen myötä nuori suomalainen joutui istumaan penkillä pitkät ajat.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin puute näkyi väkisin myös  Kakon avauserässä – nuorukainen ei päässyt leikkimään 20 avausminuutin aikana kiekolla käytännössä lainkaan. Silloin myös vahvuudet jäivät piiloon.

2. Rangers hyökkäyspään pyöritykset jäivät piippuun

Toisessa ja kolmannessa erässä Kakko jo hieman väläytteli kiekon kanssa saadessaan tilaa.  Nekin jäivät kuitenkin kotijoukkueen matkassa välähdyksisi: Rangers oli kotiavauksessaan voitostakin huolimatta yllättävän vaisu.

Rangersin pelistä jäi uupumaan erityisesti kokonaan pitkät hyökkäyspään myllytykset. Se on osa-alue, jossa Kakko pääsee loistamaan. Suomalaisen vahvuudet tulevat esille juuri kulmissa, kun Kakko pääsee taituroimaan pienessä tilassa kiekon kanssa. Nyt tämä ase jäi lähes kokonaan käyttämättä, kun Rangers ei päässyt kunnolla Jetsin alueelle.

3. Ville Heinolan ja Jetsin viisas pelaaminen

Nostetaan kolmanneksi kohdaksi posia: Jets puolusti tappiosta huolimatta omaa aluettaan avauspelissä mainiosti.

Erityisesti Ville Heinola oli loistava vieraiden takalinjoilla. Nuori suomalainen otti muutamaan otteeseen Kakolta tylysti tilan ja ajan pois jo ennen kuin Rangersin maamies pääsi vauhtiin. Heinola oli kiistatta ottelun suomalaishahmo – ehkä jopa yllättäen.

LUE MYÖS: Ville Heinolan urakalle häikäisevä alku – suomalaislupaus teki heti NHL-historiaa

LUE MYÖS: Legendaarinen pila! Winnipegin suomalaisyllättäjä joutui NHL-tähtien jäynän kohteeksi

LUE MYÖS: Nuorissa on voimaa! Kaapo Kakko ja Ville Heinola tekevät historiaa NHL:ssä


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!