Ruuti litimärkää! Suomalaishyökkääjästä tehtiin NHL-superketjun rypemisen syntipukki – ”Heitetään varmasti kolmosketjuun”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen kauden aloitus on ollut erityisen vaikea.

Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock osoitti kauden alussa luottamustaan 23-vuotias suomalaista kohtaan, sillä hänelle tarjottiin paikka Maple Leafsin kivikovasta John Tavaresin ja Mitch Marnerin kakkosketjun vasemmasta laidasta.

Asiat eivät kuitenkaan ole menneet toivotulla tavalla, sillä Kapasella on nyt kuuden ottelun jälkeen kasassa vain kaksi syöttöpistettä. Suomalaishyökkääjä on myös koko Maple Leafsin tehotilaston viimeisenä lukemallaan -6.

– Kapanen ei ole sopinut hyvin uuteen pelipaikkaansa. Se on outoa, sillä logiikan mukaan vikkeläkinttuisen Kapasen olisi olettanut täydentävän hyvin Tavaresin ja Marnerin ketjua. Ehkä saimme lauantaina kokea jo pienen pilkahduksen ketjun potentiaalista, sillä Kapanen näytti periksiantamattomuutta sekä energiaa, jota häneltä aiemmin on puuttunut, The Star -lehden toimittaja Rosie DiManno analysoi.

Kapanen on joutunut Maple Leafs -fanien piireissä Maple Leafsin numerollisen kakkosketjun vaikeuksien syntipukiksi. DiMannio kuitenkin hyökkää puolustamaan nuorta suomalaista tässä asiassa.

– Koko ketju on ollut aivan yhtä mitäänsanomaton. Totuus on se, että Marner on myös ollut pelirytminsä ulkopuolella – mahdollisesti siksi, koska hän jätti harjoituskauden väliin NHL-sopimuksen ”nypläyksen” takia. Tavares ei ole myöskään osunut maaliverkkoihin, kunnes vasta Tampa Bay Lightningia vastaan koetussa nöyryyttävässä tappio-ottelussa. Hän ei ole ollut oma itsensä. Silti kaikki syy tipahtaa Kapasen hartioille, toimittaja tilittää.

DiMannon mukaan Kapasen kohtaloksi on kuitenkin tulossa tiputus alempiin ketjuihin.

– Kapanen on pelannut Marnerin ja Tavaresin vieressä vasemmassa laidassa, joka ei ole hänelle tuttu pelipaikka. Kun Zach Hyman palaa (loukkaantumisestaan), niin Kapanen heitetään varmasti kolmanteen ketjuun, joka on löytänyt hyvän vireen tällä kaudella, DiMannio kertoo.

LUE MYÖS: The Hockey News tylyttää: Kasperi Kapanen syksyn NHL-floppien joukossa

LUE MYÖS: Kaapo Kakon NHL-paidat vietiin New Yorkissa heti käsistä – suomalaistähti yllätti fanin upealla tavalla – ”En unohda tätä koskaan”

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS