Näkökulma: Missä menee Jesse Puljujärvi? Suomalainen väläytteli heti Leijonissa – ongelmia löytyy silti

© Kuva: Ilari Isotalo

Jesse Puljujärvi on hyvä vahvistus Liigaan. Leijonien avauspeli oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, ettei nuorukaisen kannata vielä kiirehtiä NHL:ään.

Karjala-turnauksen avaus teki varmasti hyvää nuorukaiselle: Puljujärvi sai leijonuransa pistetilin auki lopulta 12:nnessa pelissään. Osuma Harri Pesosen maaliin oli tärkeä: nuorukaisen vedosta syntyi irtokiekko, joka painui lopulta Venäjän maaliin.

Puljujärvi sai maalista Pesosen kehut – ja aiheesta. Nuorukaisen veto ei lähtenyt ”silmät kiinni heittäen”, kuten joukkuekaveri kiitteli. Se avasi Pesoselle lopulta saumat pelin voittomaaliin.

Venäjä-peli antoi samalla paljon lisätietoja siitä, missä yksi Suomen tällä hetkellä puhutuimpia kiekkoilijoita oleva Puljujärvi menee tällä hetkellä urallaan. Samalla se toimi muistutuksena: tekemistä riittää vielä kansainvälisellä tasolla.

Nuori suomalainen väläytteli pari kertaa kiekon kanssa, mutta kokonaisuutena kiekkolupaus jäi Venäjän puolustuksen keskellä usein jopa pelin ulkopuolelle. Sen myötä 21-vuotiaan lupauksen kovimmat aseet jäivät kokonaan piiloon.

Puljujärvi on yhä parhaimmillaan kaukalossa, kun hän saa leikkiä kiekon kanssa ja hyödyntää ison kaukalon tilan edukseen. Vaikka luonnonlapsi on ehtinyt löytää Liigassa jo ajoittain tutun flow-tilaansa, ei torstaina nähty parasta Puljujärveä.

Venäjä-ottelussa Puljujärvi oli pirteä ylivoimalla. Viisikoin hän oli kuitenkin usein pari askelta myöhässä, kun vauhti ympärillä nousi pari piirua.

Ei kiire NHL:ään

Varsinkin Pohjois-Amerikassa on spekuloitu syksyn pimetessä jo mahdollista Puljujärven kauppaa toiseen NHL-seuraan. Eri organisaatiot voisivat olla kiinnostuneita nuorukaisesta ja hankkia hänen oikeutensa Edmontonista ennen joulua.

Takaraja tulee nopeasti vastaan: mikäli Puljujärvi ei tee diiliä taalajäille ennen 1. joulukuuta, pelaa hän varmuudella koko kauden Liigassa.

Torstain ottelu oli jälleen yksi pieni muistutus, että spekulaatio nopeasta paluusta NHL:ään on vielä vain spekulaatiota. Puljujärvellä on vielä tekemistä pelinsä kanssa ennen varteenotettavaa NHL-läpimurtoa.

Sen takia herää väkisinkin ajatus, että tässä tapauksessa maltti on todellakin valttia. Vuosi Liigassa Kärppien laadukkaassa valmennuksessa ja konkaripelaajien keskellä antaa nuorukaiselle kaikki eväät kehittää peliään oikeaan suuntaan. Jo nyt peli on kehittynyt melkoisesti viime keväästä.

Oulussa Puljujärvellä on tarjolla ympäristö, jossa heikkouksien sekä vahvuuksien kanssa voidaan operoida kirurgin tarkkuudella. Pelkästään yksi oikein hyödynnetty vuosi voi saada nuoren pelaajan kohdalla paljon aikaan.

Liian nopea hyppy rapakon taakse tekisi Puljujärvestä lopulta vain yhden palasen osaksi isompaa palapeliä. Tällä hetkellä se ei tunnu järkevältä: vaikka kyse on vielä raakileesta, on suomalaisella vielä saumat urallaan vaikka mihin.

21-vuotiaan pelaajan uran onnistuminen ei riipu yhdestä vuodesta tai keväästä. Sen varmasti myös Puljujärven leiri tietää kolmen Edmonton-vuoden jälkeen.

 

LUE MYÖS: Raju tälli! Leijonien Juhani Tyrväinen jyrättiin rajusti – ihmettelee venäläisen tuomiota: ”Osui päähän – ei ollut paikallisia tuomareita”

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi vakuuttui ketjukavereistaan – kehui tehokasta MM-kultaleijonaa: ”Sähäkkä kaveri”

LUE MYÖS: Venäjä kumoon! Karjala-turnaus käynnistyi Leijonien voitolla – Harri Pesonen huippuvedossa

Leijonat.com seuraa Leijonien matkaa Karjala-turnauksessa. Hyppää mukaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!