HELSINKI. Leijonien Juhani Tyrväisen paluu Helsinkiin oli moninainen, kun suomalaisjoukkue kaatoi Venäjän tiukan väännön jälkeen maalein 4-3.

Leijonien voimapesä koki kovia ottelun toisessa erässä, kun hänet jyrättiin rajusti jäähän. Venäjän Artjom Blazhijevskin olkapää osui suoraan suomalaista päähän keskialueella – sen myötä suomalaisen peli jäi hetkeksi kesken.

– Se tuli vähän puun takaa. En ollut oikein hereillä, mutta kyllä se suoraan päähän osui, Tyrväinen huokaisi ottelun jälkeen.

Tilanne näytti rajulta. Tyrväinen palasi kuitenkin kolmannessa erässä jäälle – naamassaan kasa tikkejä. Isku taisi tehdä kipeää?

– Se kolahti aika mukavasti. Positiivista oli, ettei päähän tullut mitään. Niskat olivat aika hellänä – saa nähdä huomenna, miltä tuntuu.

Venäläinen sai tilanteesta vain 2+10 minuutin rangaistuksen. Se on puhuttanut puolesta ja vastaan. Myös Tyrväinen kävi juttelemassa tuomarin kanssa kolmannessa erässä.

Oliko vastustajan temppu mielestäsi ulosajon arvoinen, Juhani Tyrväinen?

– Niin… eikös nykysäännöksillä ”late hitit” ja päähän kohdistuneet taklaukset otetaan pois? Ei tainnut ollut paikallisia tuomareita, joten säännöt saattavat olla erilaiset.

Jos ei muuten, Tyrväisen paluu Leijoniin oli täynnä tapahtumia. Sen myös hyökkääjä itse myönsi pelin jälkeen.

– Sattui ja tapahtui. Tärkeintä oli, että saatiin voitto, Tyrväinen kiteytti.