Venäjä kumoon! Karjala-turnaus käynnistyi Leijonien voitolla – Harri Pesonen huippuvedossa

© Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkue aloitti Karjala-turnauksen torstai-iltana upealla tavalla, kun Venäjä kaatui maalein 4-3.

Ottelun avauserä ei ihmeitä tarjoillut, eikä kumpikaan joukkue juhlinut maalipaikoilla. Yksi osuma erässä kuitenkin nähtiin, kun Neftehimik Nizhnekamskia seuratasolla edustava Damir Sharipzjanov ohitti kertaalleen Harri Säterin nopean vastaiskun päätteeksi.

Toisessa erässä sen sijaan sattui ja tapahtui. Suomi pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle erän puolivälissä, kun Venäjän Artjom Blazhijevski taklasi Juhani Tyrväistä päähän (lue lisää). Venäläispelaaja sai tilanteesta 2+10-minuuttisen rangaistuksen.

Otteluraportti jatkuu kuvan jälkeen. 

Juhani Tyrväinen koki heti avausottelussa kovia. (Kuva: Martin Rose/Getty Images)

Leijonat hyödynsikiin heti ensimmäisen ylivoimansa, kun Mikko Lehtonen laukoi viivasta ja Harri Pesonen iski irtokiekon ohi voimattoman Ivan Bocharovin. Reilut kaksi minuuttia tästä Suomi siirtyi jo 2-1-johtoon, kun Teemu Eronen vapautti Sakari Mannisen läpiajoon ja suomalaishyökkääjä koukittiin kumoon rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tämän jälkeen Manninen iski rankkarin varmasti sisään.

Kauaa Leijonat ei saanut kuitenkaan nauttia johtoasemastaan, sillä vain minuuttia myöhemmin Rushan Rafikov ohitti terävällä laukauksellaan Säterin.

Leijonat osoitti kolmannessa erässä luonnetta – takaa rinnalle ja ohi!

Kolmas erä käynnistyi Suomen osalta huolestuttavalla tavalla, kun joukkue ajautui nopeasti kahden miehen alivoimalle, ja Venäjä käytti tilaisuuden hyväkseen. Rafikovin tarkka rannelaukaus painui etuyläkulmasta sisään.

Leijonat sai kuitenkin pian mahdollisuuden tasoitukseen, kun Alexei Makejev joutui korkeasta mailasta rangaistusaitioon. Tämän jälkeen Suomi sai nopeasti ylivoimansa pyörimään, ja lopulta Toni Rajala löysi takatolpalta Miro Aaltosen, joka niittasi pelin 3-3:een.

51. minuutin kohdalla Suomi siirtyi puolestaan 4-3-johtoon, kun Jesse Puljujärvi laukoi viivasta ja Pesonen oli jälleen ensimmäisenä irtokiekossa.

Viimeisten minuuttien aikana Leijonat pääsi vielä kahdesti ylivoimalle, mutta lisäosumia ei enää nähty. Näin ollen Suomi nappasi heti avausottelustaan komeasti täydet pisteet. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin kahdesti osunut Harri Pesonen.

Seuraavaksi Leijonat kohtaa lauantai-iltana Tshekin. Sunnuntaina turnaus huipentuu Ruotsi-kamppailuun.

Leijonat.com seuraa Suomen otteluita paikan päällä koko viikonlopun ajan. Löydät kaiken Karjala-turnauksesta täältä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Missä menee Jesse Puljujärvi? Suomalainen väläytteli heti Leijonissa – ongelmia löytyy silti

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi vakuuttui ketjukavereistaan – kehui tehokasta MM-kultaleijonaa: ”Sähäkkä kaveri”

LUE MYÖS: Raju tälli! Leijonien Juhani Tyrväinen jyrättiin rajusti – ihmettelee venäläisen tuomiota: ”Osui päähän – ei ollut paikallisia tuomareita”