Näin Edmontonissa reagoitiin Jesse Puljujärven päätökseen jäädä Liigaan: ”Järki on voittanut”

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi paljasti Karjala-turnauksen päätteeksi, että hän aikoo pelata kauden loppuun Liigassa. Suomessa päätös otettiin ilolla vastaan, sillä Liiga on ollut hyvä ympäristö kehittyvälle nuorukaiselle tähän asti.

Edmontonissa Puljujärven Liiga-taivalta ja sopimussotkua NHL-seuran kanssa on seurattu kriittisesti. Erityisesti Edmonton Journal on kirjoittanut suomalaisesta tulikivenkatkuisia artikkeleita pitkin vuotta.

Liigaan jääminen sai kuitenkin täydet pisteet toimittaja David Staplesilta.

– Järki on voittanut, tai siltä näyttää. Puljujärvi aloitti kauden ison leikkauksen ja huonon NHL-sesongin jälkeen, jolloin hän menetti itseluottamuksensa luoda peliä. Hänen täytyy saada voimansa, itseluottamuksensa ja pelinsä taas uralleen, joten Suomessa pelaaminen vuoden ajan on erinomainen idea, Staples kirjoittaa.

Kärpissä Puljujärvi saa vakautta. Ensimmäistä kertaa ikinä hän saa pelata samassa joukkueessa ja saman valmennuksen alaisuudessa koko kauden ajan.

Staples näkee kuitenkin mahdollisuuden jälleen valtapelille.

– Saattaa olla, että tämä oli valtapeliä Puljujärveltä ja hänen agentiltaan pakottaa Oilers kauppaamaan hänet. Jos tämä oli yritys tossuttaa Ken Hollandia, se epäonnistui, koska Puljujärvellä on niin vähän vaihtoarvoa ja muutenkin paras veto hänelle oli viettää kausi 2019-20 kehittävässä liigassa, Staples arvioi.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä Leijoniin? Arvio: tässä ovat maajoukkueen potentiaaliset uudet vahvistukset

LUE MYÖS: Tähdistöön! Leijonien huippupakki palkittiin – vastaili jo NHL-kysymyksiin: ”Agentit hoitavat ne hommat”

LUE MYÖS: Näkökulma: Milloin NHL:ään? Tulikuuma leijonapakki hurmaa otteillaan – taustalla fiksuja ratkaisuja

LUE MYÖS: Kuka on Aatu Räty? 16-vuotias Leijonien superlupaus herättää huomiota jo NHL:ssä : ”Sen eteen tehty töitä”