Täksi kaudeksi Suomeen palanneen Jesse Puljujärven alkukausi Liigassa on sujunut pisteiden valossa komeasti laitahyökkääjän iskettyä 19 peliin komeat tehot 11+11=22.

21-vuotiaan ”Puljun” NHL-ura ei ainakaan ensimmäisen kolmen vuoden stintin aikana ottanut tuulta alleen, ja yhdeksi syyksi kärkivarauksen floppaamiselle ollaan yleisesti nostettu nuorukaisen heikko englanninkielen taito.

MTV:n Vilttiketju -ohjelmassa taannoin vieraillut, pitkän uran Leijonissa niin pelaajana kuin joukkueenjohtajanakin tehnyt Heikki ”Hexi” Riihiranta lähti itse Pohjois-Amerikkaan ensimmäisten suomalaispelaajien joukossa jo 1970-luvulla. Leijonalegenda ei usko Puljujärven läpimurron jääneen kiinni kielitaidosta. Konkari uskoo itseluottamuksen puutteen näytelleen suurta roolia Puljujärven NHL:n valloituksen siirtymisessä hamaan tulevaisuuteen.

– Pieni steppi itseluottamuksessa auttaa paljon siinä. Näkee, että hän on ulottuva ja taitoa riittää. Enemmän se on henkisestä puolesta kiinni, Riihiranta spekuloi.

– En usko, että kenelläkään olisi pärjääminen urheilussa jäänyt kielitaidosta kiinni. Se on minun mielestäni tekosyy. Tietysti auttajia täytyy olla siinä tukemassa, mutta kielitieto ei ole se ongelma, ettei hän pelaa NHL:ssä, Riihiranta niputi Puljujärven tilannetta.

Puljujärvi ilmoitti taannoin pelaavansa ainakin kuluvan kauden loppuun Oulun Kärpissä, jossa tarjolla on ratkaisurooli Suomen mestaruutta tähyävän menestysorganisaation kokoonpanossa.