Poliisihallitus on astunut julkisuuteen ja kommentoi nyt ensimmäistä kertaa tiistain uutispommia (lue lisää).

Kiekkofanien keskuskuudessa suosittu IS Liigapörssi ilmoitti tuoreeltaan sulkevansa nykyisen toimintansa vielä tämän vuoden puolella. Taustalla on Poliisihallituksen raju linjaus: 25.11. annetun päätöksen mukaan nykymuotoisen Liigapörssin toiminta tulee uhkasakon uhalla lopettaa.

Tapaus on herättänyt paljon kummastusta ja jopa vihaa sosiaalisessa mediassa. Nyt Poliisihallitus perustelee rajua ratkaisua. Taustalla on tulkinta, jonka mukaan Liigapörssi on sattumaan perustuva peli.

– Poliisihallitus on katsonut, että kolmen euron maksua vastaan pelattavissa Sanoma Media Finland Oy:n peleissä voitto perustuu ainakin osittain sattumaan, sillä tietävinkään tai taitavinkaan pelaaja ei voi tietää tulevaisuuden tapahtumia etukäteen. Peleissä on ollut palkintoina rahaa, joten ne täyttävät myös rahapelin määritelmän, tiedotteessa avataan.

Liigapörssi on pyörinyt fanien iloksi jo yli 25 vuotta. Ensimmäisen kerran peliä pystyi pelaamaan jo vuonna 1995. Nyt toiminta lakkaa siis ainakin toistaiseksi.

– Arpajaisten määritelmä sisältää kolme elementtiä: vastikkeen, sattumaperusteisuuden ja rahanarvoisen voiton. Jotta tietty toiminta täyttää arpajaisten määritelmän, kaikkien yllä käsiteltyjen kolmen arpajaislaissa säädetyn elementin tulee olla olemassa samanaikaisesti, Poliisihallitus täsmentää.

Liigapörssin omassa tiedotteessa päätöstä pidettiin yllätyksenä. Poliisihallituksen mukaan prosessi on ollut jo pitkään vireillä.

– Ennen kieltojen antamista Poliisihallitus on kuullut Sanoma Media Finland Oy:tä useita kertoja ja tavannut yhtiön edustajia toimipaikassaan Riihimäellä. Poliisihallitus on myös saattanut näkemyksensä arpajaislain tulkinnasta Sanoma Media Finland Oy:n tietoon ennen kieltojen antamista 11.6.2019 päivätyssä lausunnossaan. Yhtiölle on tämän jälkeen varattu mahdollisuus arvioida peliensä toimeenpanoa.

LUE MYÖS: Yllätysuutinen: Poliisihallitus kieltää IS:n Liigapörssin

LUE MYÖS: Somekansa raivona! Poliisihallitus kieltää IS:n Liigapörssin – ”H*lvetin sääntö Suomi – naurettavaa!”

LUE MYÖS: Näitkö? Tulikuuma Jokerit-tähti yritti härskiä maalia – kauden osuma vain senttien päässä