80 000 katsojan huutomyrsky! Leijonia odottaa Venäjällä kovat paikat – ”Harvinainen tapahtuma”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonien Venäjän EHT-turnaus sisältää myös tänä vuonna poikkeuksellisen paljon matkustamista.

Suomalaisjoukkue aloittaa pelinsä torstaina Plzenissa, kun joukkue kohtaa Tshekin. Siitä tie vie lauantaiaamuksi Moskovaan, kun vastaan asettuu Ruotsi jo kello 10 alkavassa pelissä.

Viikonlopun reissaaminen huipentuu sunnuntain Venäjä-peliin, joka pelataan Pietarissa. Pitkän viikonlopun aikana joukkueelle tulee matkustelua yli 3 200 kilometriä.

– Hieno lähteä vähän retkeilemään, ei pelata ainakaan kahta peliä samassa paikassa, joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen virnistää.

Matkustelu tuo logistisia haasteita. Esimerkiksi Moskova on tunnettu miljoonakaupunki, jossa matkaavan kannattaa unohtaa liian tiukat aikataulut. Suomen leirissä tilanne otetaan kuitenkin rennosti vastaan.

– Nähdään samalla, miten pelaajat reagoivat tilanteisiin, kun olosuhteet eivät ole aivan optimit. Viime vuonna kaikki meni hyvin ja pelaajat ymmärsivät tilanteen hyvin, Suomen GM Jere Lehtinen avaa.

Stadionpeli timanttina

Reissaamisen ja poikkeuksellisten aikataulujen takana on Venäjän halu pelata sunnuntaina stadionottelu juuri Suomea vastaan. Pietarin stadionille mahtuu yhteensä 80 000 katsojaa.

– Maat päättävät nämä asiat yhdessä, me olimme heti myötämielisiä ulkoilmapelin takia. Tuollainen määrä ihmisiä ihmistä huutaa – se on aika harvinainen tapahtuma, Lehtinen kommentoi.

Lehtinen tietää, mistä puhuu. Suomi pelasi jo vuosi sitten samalla stadionilla. Tunnelma pelissä oli ikimuistoinen.

– Ulkoilmapeli oli viime vuonna melkoinen kokemus. Huomasi niistä pelaajista, jotka eivät päässeet pelaamaan, että tilanne harmitti. Ei ollut helppo laatia kokoonpanoa otteluun, eikä tilanne ole helppo varmasti nytkään. Tuollaisia spesiaalijuttuja ei tule kovin usein.

LUE MYÖS: Leijonien joukkue, turnauksen otteluohjelma ja tuoreet uutiset löytyvät tästä! 

LUE MYÖS: Miksei Jori Lehterä ole Leijonissa? GM Jere Lehtinen avaa huippunimen tilannetta: ”Kysyttiin ylempää”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

 


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!