Colorado Avalanchen ja Philadelphia Flyersin välisen ottelun ykköstähti Mikko Rantanen oli torstaiyönä lähellä kypärätemppua nakutettuaan Avsin 3-1-voittoon päättyneessä pelissä kaksi häkkiä. Suomalainen iski toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa.

Kolmaskin maali oli lähellä, mutta sen Flyers-vahti Carter Hart esti aivan käsittämättömällä torjunnalla. Nousiaislaisen pelaajan reaktio, eli naurahtaminen, kertoi tilanteen eeppisyydestä paljon. Colorado sai vahdin poikittaisliikkeeseen, muttei kiekkoa pömpeliin.

Sairastuvalta äskettäin palannut Rantanen sen sijaan sai pikkumustan Hartin selän taakse tällaisella ja tällaisella tavalla.

Vaikka Colorado on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista, on joukkue liitänyt läntisessä konferenssissa käytännössä viikosta toiseen korkealla. Avs nousi 43 pinnaan ja se on lännen ensimmäinen joukkue, joka otti kauden 20. voittonsa.

– Jos pelaamme niin kuin osaamme, voitamme jääkiekkopelejä paljon, Colorado-käskyttäjä Jared Bednar sanoi Denver Postille.

Loukkaantumiset ovat riivanneet laumaa viikosta toiseen. Sairastuvalla ovat käyneet aiemmin esimerkiksi Rantanen, Gabriel Landeskog, Andre Burakovsky, Matt Calvert, Erik Johnson sekä maalivahtiosasto.

Rantasen joukkuekaveri, tsekkivahti Pavel Francouz sai nyt kehut, kun hän napsi voittopelissä 32 koppia.

– Jotta joukkue voisi olla johdonmukainen ja voittaa pelejä, tarvitsee joukkue keskimääräistä parempaa maalivahtipeliä. Hän on ollut hyvä.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Otto Leskiseltä vietiin kiekko – tulokkaan heikko pelaaminen maalin takana ei kostautunut NHL:ssä

Mikko Rantanen palasi ratkaisijaksi – tulitti Philadelphian kumoon NHL:ssä