Mikko Rantasen pistetahti häkellyttävän kova – vain kaksi NHL-legendaa pystynyt samankaltaiseen temppuun

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen ja Philadelphia Flyersin välisen ottelun ykköstähti Mikko Rantanen oli torstaiyönä lähellä kypärätemppua nakutettuaan Avsin 3-1-voittoon päättyneessä pelissä kaksi häkkiä. Suomalainen iski toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa.

Kolmaskin maali oli lähellä, mutta sen Flyers-vahti Carter Hart esti aivan käsittämättömällä torjunnalla. Nousiaislaisen pelaajan reaktio, eli naurahtaminen, kertoi tilanteen eeppisyydestä paljon. Colorado sai vahdin poikittaisliikkeeseen, muttei kiekkoa pömpeliin.

Sairastuvalta palanneen Rantasen kaksi maalia nostivat suomalaisen kauden saldon 15 pelatussa ottelussa 8+12=20:een.

LUE MYÖS: Maalivahti otti uskomattoman kopin – Mikko Rantanen oli iskeä NHL:ssä hattutempun, suomalaiselta eeppinen reaktio

Rantanen rikkoi urallaan 20 pinnan rajan maksimissaan 15 pelin aikana toisen kerran urallaan. Viime kaudella nousiaislainen ylsi vastaavaan määrään vain 11 pelissä.

Temppu on Avsin historian mittapuulla kova, sillä 20 pisteen rajan maksimissaan 15 ottelussa ja vähintään kahdesti ovat puhkoneet tähän kolmesti pystyneet Peter Forsberg ja Joe Sakic.

Tilastoilla leikkiminen kertoo pitkään loukkaantuneena olleen Rantasen vireestä paljon.

Suomalaisen maalikeskiarvo ottelua kohden on 0,53, syöttökeskiarvo 0,80 ja pistekeskiarvo 1,33. Jos nuo lukemat kerrottaisiin Coloradon ottelumäärällä 31, olisivat suomalaisen pisteet pyöreästi 16+25=41. Sillä irtoaisi pistepörssissä kahdeksas sija.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.