Alaketjuissa fyysisestä hyökkäämisestä tutuksi tullut Jonne Virtanen (arkistokuvassa) vaihtoi aiemmin syksyllä maisemaa suurella kohulla. TPS:stä monoa saanut hyökkääjä luuti sen jälkeen tovin Mestiksen TUTO Hockeyssa, ja tuon jälkeen tie vei Tanskaan.

Siellä maan pääsarjassa Virtanen on noussut esille täysin uudessa valossa. Pelaaja on paiskonut Herning Blue Foxin paidassa kauden 14 ottelussa hänen tasolleen – ja monessa muussakin valossa – kovat pisteet 4+6=10. Jäähyjä pelaaja on ottanut vain 12 minuutin edestä.
TUTOssa Virtanen tehtaili aiemmin syksyllä seitsemässä sarjapelissä pinnat 3+3=6.

Pisteiden, saatika maalien takominen ei ole Virtaselle jokapäiväistä herkkua. Esimerkiksi neljä maalia hän on iskenyt yhden runkosarjakauden aikana edellisen kerran kausina 2014-16 Lukossa ja TPS:ssä.

Virtasen edustama Herning on yhdeksän joukkueen sarjassa lähellä pohjaa seitsemäntenä. Koska sarjajumbo Odense Bulldogs on totaalinen heittopussi ja yli 20 pinnan päässä viimeisestä jatkajan paikasta, mennee Virtanen joukkueineen keväällä pudotuspeleihin.

Suomalaispelaajien sisäisen pistepörssin kärkinimi Tanskassa on Herlev Eaglesin Niklas Tikkinen tehoilla 9+14=23. Yli 20 pinnaan on yltänyt myös tämän joukkuekaveri Joonas Riekkinen lukemin 9+12=21. Pelaajat ovat koko sarjan pörssissä 20:n molemmin puolin.

LUE MYÖS:

Palkattomana mukana ollut Jonne Virtanen muualle – näin TUTOsta kommentoitiin: ”Olisimme mielellään nauttineet hänen palveluksistaan pidempään, mutta…”

Suu puhtaaksi! Jonne Virtanen astui esille – avautuu nyt kohusta: ”Minun on otettava ohjat käsiini”