Parhaillaan loukkaantumisen vuoksi sivussa tositoimista oleva, Leijonista tuttu maalivahti Juho Olkinuora on nostettu mukaan komealle listalle venäläisen Championat-sivuston rankattua viime kesän parhaat KHL-kaappaukset.

Pelicansista KHL:n pikkuseura Admiral Vladivostokin maalinsuulle täksi kaudeksi siirtynyt Slovakin MM-kultajoukkueen kakkosvahti aloitti kautensa KHL:ssä ryminällä: miehen torjuntaprosentti 24 pelin jälkeen näyttää lukemaa 93,6 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa joukkueen tasoon nähden upea 2,2.

Olkinuoran tuore käsivamma, jonka kerrottiin aluksi jopa pitävän maalivahdin sivussa peleistä koko loppukauden ajan, on joka tapauksessa KHL:n lilliputtiseuralle karmea menetys, kamppaileehan Admiral tällä hetkellä KHL:n itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ero viivan päälle on vain yksi piste.

– Alunperin Olkinuoran hankinta sai osakseen paljon kritiikkiä, sillä kukaan ei tuntunut uskovan suomalaisen olevan venäläisiä vaihtoehtoja parempi maalivahti. Pikku hiljaa kävi kuitenkin selväksi, että mies on yksi KHL:n pienimmällä budjetilla operoivan seuran tärkeimmistä menestystekijöistä, Championat kiteyttää suomalaistorjujan tärkeyden joukkueelleen.

Maaottelutauolla tullut käsivamma pitää Olkinuoran sivussa joukkueensa maalilta ainakin seuraavat viikot, minkä vuoksi Admiral hankki äskettäin avukseen Moskovan Spartakin farmista tulleen Alexander Trushkovin.

Venäläissivuston muut nostot kesän kovimmiksi KHL-hankinnoiksi olivat Dmitri Jaskin, Nikita Soshnikov, Patrice Comrier, Jiri Sekach, Lukas Sedlak, Mikael Wickstrand, Adam Reideborn, Vjatsheslav Voinov, sekä Jakub Erzhabek.