”Puolustus oli jämäkkää, eikä se tehnyt virheitä” – MM-finaalin ”yllättäjäsankarille” kiekkoväen ylväät kehut

© Kuva: Leijonat.fi

Kanadan ja Venäjän välillä pelatussa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa koettiin dramaattisia vaiheita läjäpäin etenkin pelin loppupuolella. Venäjä johti peliä jo 3-1, mutta lopulta vaahteranlehtipaidat kirivät maailmanmestaruuteen lopun häikäisevällä kolmen maalin kirillä.

Numeroihin 4-3 päättyneen finaalin loppuhetkillä pinnalle nousi maalien lisäksi yksi toinenkin varsin erikoinen tapaus.

Otsikot varastanut tilanne nähtiin kanadalaisen TV-kanava TSN:n kameran takia. Mestarimaa selvisi lopussa ilman rangaistusta, kun kamera pikkumusta osuikin tähän. Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sääntöjen mukaan tilanteesta ei tuomita jäähyjä, sillä kamera on osa rakenteita.

Nyt ihmiset ovat kehuneet kameraa humoristiseen sävyyn esimerkiksi Twitter-kanavillaan.

– Olipa hieno peli TSN:n kameralta tänään. Puolustus oli jämäkkää, eikä se tehnyt virheitä. Yllättyisin, jos kamera ei olisi 20 parhaan sakissa seuraavassa NHL-draftissa. Ottaisin itse 15 ensimmäisen sakissa, jos tähän olisi saumoja, entinen pelaaja Jared Dumba latasi.

– Jumala siunatkoon TSN:n kameraa, Nashville Predatorsiin täksi kaudeksi tullut Matt Duchene veisteli.

Nuorten maailmanmestaruus oli Kanadalle sen historian 18:s. Jääkiekon mahtimaa oli juhlinut kultaa edellisen kerran kaksi vuotta sitten tammikuussa 2018.

LUE MYÖS:

Muistatko Pelicansissa liekehtineen tulisiluisen kanadalaisen? Lyttäsi nuorten MM-finaalin suomalaistuomarit täysin: ”Ota tästä nyt selvää”

Internetissä leviää joukkoharha: monet venäläiset luulevat voittaneensa maailmanmestaruuden – tässä syy