Kanadan ja Venäjän välillä pelatussa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa koettiin dramaattisia vaiheita läjäpäin etenkin pelin loppupuolella. Venäjä johti peliä jo 3-1, mutta lopulta vaahteranlehtipaidat kirivät maailmanmestaruuteen lopun häikäisevällä kolmen maalin kirillä.

Numeroihin 4-3 päättyneen finaalin loppuhetkillä pinnalle nousi maalien lisäksi yksi toinenkin varsin erikoinen tapaus.

Otsikot varastanut tilanne nähtiin kanadalaisen TV-kanava TSN:n kameran takia. Mestarimaa selvisi lopussa ilman rangaistusta, kun kamera pikkumusta osuikin tähän. Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sääntöjen mukaan tilanteesta ei tuomita jäähyjä, sillä kamera on osa rakenteita.

Nyt ihmiset ovat kehuneet kameraa humoristiseen sävyyn esimerkiksi Twitter-kanavillaan.

– Olipa hieno peli TSN:n kameralta tänään. Puolustus oli jämäkkää, eikä se tehnyt virheitä. Yllättyisin, jos kamera ei olisi 20 parhaan sakissa seuraavassa NHL-draftissa. Ottaisin itse 15 ensimmäisen sakissa, jos tähän olisi saumoja, entinen pelaaja Jared Dumba latasi.

Great game today by the TSN camera. Solid d, didnt make many mistakes. Really impressed. I’ll be surprised if TSN camera isnt top 20 in the next central scouting rankings. I’d take him at 15 if I had the opportunity. #TimelyPlays

– Jumala siunatkoon TSN:n kameraa, Nashville Predatorsiin täksi kaudeksi tullut Matt Duchene veisteli.

Matt Duchene

@Matt9Duchene
Oh, and God bless the @TSN_Sports centre ice camera 😂😆🇨🇦 #greatplacement

Nuorten maailmanmestaruus oli Kanadalle sen historian 18:s. Jääkiekon mahtimaa oli juhlinut kultaa edellisen kerran kaksi vuotta sitten tammikuussa 2018.

LUE MYÖS:

Muistatko Pelicansissa liekehtineen tulisiluisen kanadalaisen? Lyttäsi nuorten MM-finaalin suomalaistuomarit täysin: ”Ota tästä nyt selvää”

Internetissä leviää joukkoharha: monet venäläiset luulevat voittaneensa maailmanmestaruuden – tässä syy