Vuolaita kehuja! Ilveksen huippulupaus hyppää Leijoniin – Jukka Jalonen: ”Osaaminen jo NHL-tasoa”

© Kuva: Leijonat.fi

HELSINKI. Leijonien joukkueessa nähdään useampi kiinnostava debytantti Ruotsin EHT-turnauksessa.

Yksi tulevaisuuden nimi on Matias Maccelli, joka pelaa uransa ensimmäiset A-maaottelut Leijoissa. Nuori kiekkotaituri on tuttu nimi Ilveksestä sekä Nuorten Leijonien MM-ryhmästä.

Maccelli oli samalla ainoa pelaaja nuorten arvokisajoukkueesta, joka pelaa helmikuun EHT-turnauksessa. Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan valinta oli lopulta helppo.

– Maccelli on huikea pelaaja. Meillä ei ole varmasti Liigassa ketään samantasoista pelaajaa kiekon kanssa kuin hän, Jalonen hehkuttaa.

19-vuotias kiekkotaituri pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa. Ilveksen NHL-lupaus on kerännyt 33 peliin heti kelpo tehot 11+16=27. Jalonen iski silmänsä taitavaan hyökkääjään myös nuorten MM-jällä.

– Hän oli jo MM-kisoissa hyvä. Toki muutamia juttuja pelissä pitää vielä hioa: peliä pitää vielä suoraviivaistaa. Mutta nuo elementit, joita hän esittää tuolla illasta toiseen, ovat NHL-tasoa, Jalonen naulaa.

Leijonissa tarjolla on nuorukaisen vahvuuksia sopiva rooli. Kiekollinen osaaminen pyritään saamaan esille myös EHT-jäillä.

– Pidän hänestä todella paljon pelaajana. Ja vaikuttaa myös muuten hyvältä tyypiltä. Rohkea ja luova pelaaja, joka pystyy pitämään kiekkoa. Se on nykypäivän kiekossa aika haastavaa puuhaa, Jalonen kiteyttää.

LUE MYÖS: Leijonilla yllättävä ongelma: pelaajapula esti Kärppien maalivahtikomeetan maajoukkuekutsun

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien tuore joukkue ja otteluohjelma! 

LUE MYÖS: Jori Lehterä palaa kohun jälkeen Leijoniin – Jukka Jalonen avaa nyt valinnan taustat: ”Hän on ollut todella hyvä”

LUE MYÖS: Muutoksia Leijoniin! Liigan huippupakki sivuun loukkaantumisen takia

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!