Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueeseen kuuluneen maalivahti Veini Vehviläisen NHL-debyytti antaa yhä odottaa itseään.

Tällä kaudella Columbus Blue Jacketsin farmiseura Cleveland Monstersissa pelannut 23-vuotias Vehviläinen on urakoinut AHL:ssä 29 ottelua torjuntaprosentilla 90,6.

Vielä viime kaudella Kärppien maalilla loistaneen Vehviläisen tuorein tilaisuus NHL-debyyttiin siunaantui Elvis Merzlikinsin loukattua itsensä tiistain vastaisenä yönä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen päätyi kuitenkin hälyttämään ”ylös” Vehviläisen sijaan latvialaismaalivahti Matiss Kivlenieksin, joka pääsi pelaamaan jo aiemmin kaudella neljä NHL-peliä ykkösvahti Joonas Korpisalon lähes kahden kuukauden mittaisen sairasloman aikana.

Vehviläinen solmi Blue Jacketsin kanssa kahden vuoden sopimuksen viime kesänä. Maalivahti on ollut urallaan voittamassa aikuisten MM-kullan lisäksi myös alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.