LAPPEENRANTA. Otsikoissa lähinnä tappeluiden takia olleen Miro Karjalaisen käden puristus ja olemus koppikäytävillä antavat sen käsityksen, että pelaajassa on kaksi täysin erilaista puolta.

Tämä olettamus ei mene pieleen. HPK:n kanssa keskiviikkona SaiPasta 2-3-vierasvoiton hakenut pelaaja on kaukalossa ja sen ulkopuolella kuin kaksi eri miestä.

Lisäksi kauden mittaan on puhuttu, että Karjalainen voisi olla kopissa pelin jälkeen eräänlainen joukkuekaverien sytyttäjä. Ihan tätä pelaaja ei itse allekirjoita.

– No siis yritän pitää hyvää fiilistä, emmä sanois sytyttäjäksi tai semmoiseksi. Jos on jännitystä tai tämmöistä, niin omasta mielestä mä yritän vähän omalla tyylillä, omalla tosi huonolla huumorintajulla sitä jännitystä lieventää.

Liigan jäähypörssissä kolmosena 102 jäähyminuutin turvin keikkuva Karjalainen herättänee suuren yleisön mielissä jos jonkinlaisia ajatuksia. Ainakin tässä muutamien minuuttien haastattelussa Suomen mestari vaikuttaa lähinnä sympaattiselta ja normaalilta mieheltä.

– Kun kypärän remmi menee kii, niin silmätkin pyörähtää päässä. Mä en tiedä mistä se tulee, mutta se on ihan eri Miro, mikä kaukalon ulkopuolella.

– Kun kypärän remmi menee kii, niin silmätkin pyörähtää päässä. Mä en tiedä mistä se tulee, mutta se on ihan eri Miro, mikä kaukalon ulkopuolella.

Miten nopeasti Dallas Starsin kesän 2014 viidennen kierroksen 135. varaus kiihtyy nollasta sataan kaukalossa?

– Riippuu tilanteesta, mutta yleensä aika nopeesti, pelaaja veistelee.

h2>Pelit sytyttävät

Keskiviikon ottelu oli luvalla sanoen vähemmän mielenkiintoinen. HPK toki kamppailee vielä suorasta puolivälieräpaikasta, mutta SaiPan osalta jatkohaaveet valuvat päivä päivältä romukoppaan. Pelit sytyttävät, oli vastustaja missä tilanteessa hyvänsä.

– Totta kai. Meillehän nämä ovat rumasti sanottuna jumalattoman tärkeitä pisteitä. Me taistellaan kutospaikasta vielä. Kyllä näihin täytyy syttyä ihan sataprosenttisesti.

Äskettäin Pelicansin Taavi Vartiaisen kanssa tapellut Karjalainen syötti HPK:n 3-2-voittomaalin keskiviikkona. Romuluinen pakki on nakuttanut tällä kaudella 47 ottelussa tehot 3+2=5 (+1). Näyttäisi siltä, että Karjalainen on löytänyt tämän ja viime kauden jälkimmäisen puoliskon aikana Kerhosta pelillisen kodin.

– Totta kai jokainen piste on aina plussaa, mutta omalta peliltä siihen (pisteeseen) jäivät ne plussat tässä pelissä. Vähän oli vaikea peli ittelle. Niitä tulee jos tulee, ja se on hieno homma. Lämmittää ne totta kai mieltä, mutta enemmän lämmittää kolme pistettä joukkueelle.

SaiPa-pelissä Karjalaisen tilastot olivat 0+1=1 ja 0.

– Yksi SaiPan maaleista oli täysin mun huolimattomuutta, otan siitä satasen vastuun. Toinen oli toisen pakin.

– Nythän vasta se niin sanotusti kaikista kovin hauskuus ja haaste alkaa.

Vaikka Karjalainen välillä kiihtyy nollasta sataan suhteellisen nopeasti, taitaa arki olla nyt pääasiassa ”iisiä”. Isot pelit lähestyvät.

– Joka vuosi joka joukkue tekee vuoden verran töitä, että päästään pelaamaan pleijareita ja niin sanottuja kovia pelejä. Nythän vasta se niin sanotusti kaikista kovin hauskuus ja haaste alkaa.

Ja miten kova se haaste on hallitsevalle Suomen mestarille?

– Just te media kysytte, että kasvaako (haaste) ja näin. Mutta emmä ainakaa usko enkä usko, että yksikään muukaan jätkä miettii, että ollaa hallitsevia mestareita, parimetrinen pelaaja virnistää.

– Mennää peli kerrallaa ja katsotaan mihin riittää!