Jääkiekon miesten MM-kisojen kohtalo on kysymysmerkkien alla koronaviruksen takia. Turnaus on tarkoitus pelata Sveitsin Zürichissa ja Lausannessa toukokuussa.

Aiemmin Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on joutunut perumaan jo muun muassa alkukeväälle Kanadaan suunnitellut naisten MM-kisat. Nyt IIHF:n sivuilla kerrottiin tuorein tilannetieto miesten MM-kisojen tilanteesta.

– Tiivis kommunikoiminen on tärkeää tällä vaikealla ajanjaksolla kisajärjestäjien kanssa. Haluamme vakuuttaa kaikille, että seuraamme tiiviisti koronaviruksen kehitystä, Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel valotti IIHF:n tiedotteessa.

Hän lisäsi, että liitto arvioi päivittäin kaikkien muidenkin MM-kisojen järjestäjien ja näihin osallistuvien maiden kesken kykyä toimia mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa.

Liittoneuvosto on pitänyt hätäkokouksia tiuhaan IIHF:n lääketieteellisen komitean kanssa aiemminkin.

Miesten MM-kiekko joudutaan perumaan, jos Sveitsin terveysviranomaisten määräykset niin vaativat.

Perumiseen liittyy lisäksi neljä seikkaa, jotka ovat kansainväliset ja paikalliset määreet, joukkueiden mahdolliset matkustusrajoitukset, turvallisuusriskit ja liiton lääketieteellisen komitean suositus.