21-vuotiaan Jesse Puljujärven ensi kauden osoite on yhä hämärän peitossa.

Kanadalaisen Sportsnet-mediajätin toimittaja Mark Spector listaa kolme vaihtoehtoa, joista löytynee ratkaisu Edmonton Oilersin entiselle kärkivaraukselle.

– Antaa hänen pelata vielä yksi vuosi Suomessa ja tienata huomattavasti vähemmän rahaa. Toivotaan, että hän muuttaa näkemystään Edmontonista, Spector listaa ykkösvaihtoehdoksi.

– Kaupatkaa hänet varaustilaisuuden yhteydessä, sillä Oilersilla ei ole tänä tai ensi vuonna 2. kierroksen varausvuoroja. Olisiko hänestä mahdollista saada kaksi toisen kierroksen varausvuoroa? Tai toisen kierroksen vuoro ja yksi prospekti, kuuluu kakkosvaihtoehto.

– Jos GM Ken Holland ei saa haluamaansa hintaa, hän ei tee pelaajalle palvelusta. Jos olisin Puljujärvi ja Oilersin pelaaja vielä varaustilaisuuden jälkeen, palaisin seuraan vuoden sopimuksella ja näyttäisin koko NHL:lle, että osaan pelata, Spector nostaa kolmosvaihtoehdoksi.

Puljujärvi kiekkoili päättyneellä kaudella Oulun Kärpissä varsin hyvällä menestyksellä: 56 ottelussa mies tehtaili 53 (24+29) tehopinnaa.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi loistaa poikkeuksellisessa Liiga-tilastossa – samaan pystynyt vain pieni joukko suomalaistähtiä

LUE MYÖS: Teemu Selänne puhuu maalinteon saloista – yksi asia ihmetyttää: ”Nykypäivänä jopa NHL:ssä…”

LUE MYÖS: Teemu Selänne muistelee: nämä nimet jäivät mieleen maajoukkuevuosilta – ”Niinimaa sortui ehkä vähän liikaa siihen…”

LUE MYÖS: Mistä rahaongelmaiset Liiga-seurat haalivat ensi kaudeksi vahvistuksia? Tässä neljä kiekkosarjaa ja pelaajaesimerkkiä