Suomalaisen jääkiekkohistorian paras maalintekijä Teemu Selänne avaa tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa maalinteon saloja.

Vaikkei nyt 49-vuotias Selänne omannut Patrik Laineen tai Aleksandr Ovetshkinin laukausta, ex-laitahyökkääjän maalivainu ja laukaisutarkkuus olivat omaa luokkaansa. Selänne ihmetteleekin sitä, että jopa jotkut nykyisistä NHL-tähdistä antavat maalivahdeille tasoitusta maalintekotilanteissa. Esimerkiksi Selänne ottaa rangaistuslaukaukset.

– Maalinteko perustuu siihen, että sä teet oikean ratkaisun oikeaan aikaan. Nykypäivänä jopa NHL:ssä.. Getzlafit ja muut kiusasivat mua siitä, että tavallaan työnsin kiekkoa eteenpäin (rangaistuslaukauksen aikana), koska lapani oli koko ajan laukaisuvalmiudessa.

– Nykypäivän pelaajat kun menee (vetämään rangaistuslaukausta), niin mailan kärki osoittaa maalivahtia kohti. Kyllähän maalivahti tietää, ettet sä voi mailan kärjellä ampua. Sehän voi juoda kahvia niin kauan, ennen kuin pelaaja avaa lavan, Selänne ihmettelee.

Uransa kevääseen 2014 päättänyt Selänne pelasi NHL:ssä 1451 runkosarjaottelua, joissa mies nakutti 684 maalia ja 1457 pistettä.

Voit kuunnella Selänteen koko haastattelun täältä.

LUE MYÖS: Teemu Selänne muistelee: nämä nimet jäivät mieleen maajoukkuevuosilta – ”Niinimaa sortui ehkä vähän liikaa siihen…”

LUE MYÖS: Jesse Puljujärven ensi kauden seura yhä epäselvä – asiantuntija listasi kolme vaihtoehtoa

LUE MYÖS: Saku Koivu paljasti mielenkiintoisen seikan NHL-varauksestaan: Montreal oli jäädä nuolemaan näppejään