Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue aloitti MM-urakkansa kotikisoissa 3-1-voitolla Latviasta.

Pikkuleijonat oli Espoossa pelatussa kamppailussa selvästi hallitsevampi osapuoli heti ottelun alkuminuuteista lähtien, eikä Latvia päässyt yllättämään kisaisäntää.

Suomen maaleista ottelussa vastasivat avauserässä ylivoimalla osunut Emil Hemming ja toisessa erässä Heikki Ruohonen. Päätöserässä lukemia kaunisteli vielä Tuomas Suoniemi. Latvian ainokaisesta vastasi Bruno Osmanis.

Ottelun lopussa nähtiin myös ikävämpi tilanne, kun Aatos Koivu taklasi itsensä suihkun puolelle. Koivu sai tilanteesta 5+20-minuutin pelirangaistuksen.

Pikkuleijonien maalilla Petteri Rimpinen aloitti MM-turnauksen vakuuttavasti. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Rimpinen pysäytti ottelussa 15 laukausta.

Suomen osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi jo perjantai-iltana. Löydät kisojen otteluohjelman, tulokset ja lohkotilanteet täältä.

Ottelun maalikooste:

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi voittaa! 🦁

Latvia kaatuu lopulta luvuin 3-1, ja turnaus on saatu näin voitokkaasti käyntiin! Videolta maalikooste! 👇