Kimmo Timonen muistelee legendaarista Jaromir Jagria: ”Ihailtavaa, mutta tavallaan surullista…”

Puolustajalegenda Kimmo Timosen ja sinivalkoisen NHL-äänen Antti Mäkisen luotsaama Kimanttia-podcast sai tuoreessa jaksossa vieraakseen toisen suomalaisen jääkiekon puolustajaikoneista, Teppo Nummisen.

Timonen ja Numminen muistelivat jaksossa mm. lajihistorian suurimpiin nimiin lukeutuvaa tshekkilegenda Jaromir Jagria, jonka kanssa Timonen pelasikin aikoinaan samassa seurassa parin kauden ajan.

– Sen minkä muistan #68:sta kun pääsin pari vuotta seuraamaan sen tekemisiä aika läheltä, niin se oli ihan jääkiekolle elämistä, seuraavaan treeniin ja peliin keskittymistä. Se oli tavallaan ihailtavaa nähdä, että joku pystyy sen tekemään, mutta tavallaan vähän surullista, ettei oikein muuta ollut, Timonen muistelee.

Timonen ja Numminen muistivat Jagrin varsinkin kenties NHL-historian parhaana kulmapelaajana, jonka kiekon suojaaminen oli täysin omaa luokkaansa. Puolustajan kannalta isokokoinen tshekkijärkäle olikin lähes mahdoton puolustettava kulmissa.

Vielä tälläkin kaudella Tshekin liigassa 39 ottelussa esiintynyt 48-vuotias Jagr pelasi NHL:ssä vuosien 1990 ja 2018 välillä käsittämättömät 1733 runkosarjapeliä hurjin tehoin 766+1155=1921. Pudotuspelejä kaksinkertaiselle Stanley Cup -voittajalle kertyi 208.

Voit kuunnella tuoreimman Kimanttia-jakson kokonaisuudessaan täältä.