MM-KISAVISA: Kaapo Kakon hurja vire ällistytti kaikkia – mutta pelastiko tämä erikoinen sattumus Kaapon kisat? ”Enhän minä 18-vuotiaana voi…”

© Kuva: Leijonat.fi

Viime kevään jääkiekon MM-kisojen suurimmasta suomalaisesta puheenaiheesta ei ollut epäselvyyttä. Ihmeteini Kaapo Kakko oli takonut kahdessa ensimmäisessä ottelussa peräti viisi osumaa. Ei ihme, että kotimainen ja kansainvälinen lehdistö olivat jatkuvasti Kakon kintereillä ja himoitsivat tältä lauseen puolikastakin.

Kakko itse suhtautui tilanteeseen turkulaisella tyyneydellä.

– No, siinä on pari tyhjiin laitettua… Mutta hienoahan se on tietysti näissä peleissä onnistua, Kakko pudotteli rauhallisesti median edessä.

No juu, oli pari tyhjiin laitettua. Mutta oli myös Kanada-pelin maali, jossa hän piti pilkkanaan Buffalon NHL-puolustajaa Brandon Montouria ja Pittsburghin tähtivahtia Matt Murrayta. Ja oli Slovakia-pelin huikea osuma, jossa hän leikitteli Martin Fehérváryn kustannuksella sekä tyhjiin syntynyt ratkaisu, jota edelsi Ottawan pakin Christián Jarošin tönäisy polvilleen.

Kakko vaikutti siis olevan myös fyysisesti kypsä miesten peleihin. Hänen fyysinen vireensä oli mietityttänyt Leijonien johtoporrasta ennen MM-turnausta. Kakolla oli takanaan äärimmäisen raskas vuosi, jonka aikana hän oli pelannut alle 18- ja alle 20-vuotiaiden MM-kisat sekä ensimmäisen kokonaisen liigakautensa. Kevään neljän viikon MM-leirityksen aikana Kakon fyysinen valmius oli herättänyt keskustelua joukkueenjohdossa.

– Siitä oli keskusteltu ihan suoraan, pystyykö Kaapo pelaamaan miesten MM-kisojen vaatimalla tasolla. Nuorella pojalla oli takana takana pitkä kausi ja paljon kuormitusta. Hänen potentiaalinsa oli tietysti kaikkien tiedossa, mutta aiemmissa maaotteluissa hän ei ollut pystynyt pelaamaan tuotteliaasti kuin ihan hetkittäin, Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen sanoo kirjassa Kultaleijonien Tarina 2019.

Ennen viimeistä Brnossa pelattua EHT-turnausta tapahtui kuitenkin jotakin, mikä saattoi jopa pelastaa Kakon MM-kisat. Päivän MM-kisavisa liittyy tähän episodiin.

1: Mitä hyvin erikoista Kaapo Kakolle tapahtui Brnon EHT-turnauksessa?

2: Kun tilanne oli saatu ratkaistua, miten Kakko reagoi tapahtumiin kaukalossa?

Vastaukset seuraavalla sivulla (2).


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!