MM-KISAVISA: Kaapo Kakon hurja vire ällistytti kaikkia – mutta pelastiko tämä erikoinen sattumus Kaapon kisat? ”Enhän minä 18-vuotiaana voi…”

Vastaukset edellisen sivun kysymyksiin.

1: Tshekissä lentokentällä huomattiin, että joukkueen tavaroiden joukosta puuttuu yksi varustekassi. Kaapo Kakon varusteet olivat jääneet Suomeen! Huoltopäällikkö Riku Koivunen alkoi selvittää tilannetta, ja Kakon kassi toden totta löytyi Helsinki-Vantaalta. Varusteet saapuivat Brnoon kolme päivää myöhässä. Tämän takia Kakko joutui olemaan sivussa jääharjoituksista sekä turnauksen avausottelusta Tshekkiä vastaan.

– Voi olla, että se episodi pelasti Kaapon kisat. Hän joutui olemaan kolme päivää pois jäältä ja sai ladattua pattereita. Toki hän teki oheisharjoitteita, mutta se kolme päivää oli hänelle varmaan pisin aika pois jäältä yhdeksään kuukauteen. Niiden kolmen päivän jälkeen hän oli kuin uusi nuorimies, ja loppu on historiaa, Mika Kortelainen kertoo.

Kakko itsekin arvelee, että harmittava tilanne saattoi lopulta kääntyä eduksi. Hänen mukaansa pitkä leiritys oli jo alkanut käydä voimille.

– Enhän minä 18-vuotiaana voi sanoa maajoukkueen päävalmentajalle, että tarvitsisin enemmän lepoa. Leirityksen aikana oli monta raskasta päivää. Uskon, että se saattoi auttaa, kun sain vähän enemmän huilia, Kakko sanoo kirjassa Kultaleijonien Tarina 2019.

2: Kahdessa seuraavassa Brnon-turnauksen pelissä, 3–1-voitossa Venäjästä ja 1–2-tappiossa Ruotsille Kakko sai syöttöpisteen. Etenkin Ruotsi-pelin syöttö Veli-Matti Savinaisen osumaan oli aivan ilmiömäinen.

Kultaleijonien Tarina 2019 -kirjasta selviää myös, miten kävi, kun Kaapo Kakko pelasi C-junioreissa hetken omanikäistensä joukossa, miten Mika Kortelainen koulutti Kakkoa MM-kisoissa, miksi Kakko keräili kiekkoja koko MM-kisojen ajan, sekä paljon muita yksityiskohtia Leijonien kultajuhliin päättyneeltä taipaleelta.

Kirjan hinta postikuluineen on MM-kisojen aikana vain 20 euroa. Voit tilata 328-sivuisen kirjan tästä linkistä. Lisää tuote ostoskoriin ja kirjoita tilausvaiheessa kampanjakoodi-kenttään sana ”kultaleijonat”, niin hinta putoaa 20 euroon.

Leijonat.com järjestää MM-kisavisan viime kevään kisoihin liittyen joka päivä toukokuun 24. päivään asti. Tuona päivänä piti pelata tämän kevään MM-finaali.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.